Cześć. Jestem już po mistrzostwach polski. Poszło całkiem nieźle i wyraźnie lepiej niż w zeszłym roku, więc widać że warto trenować, w związku z tym trzeba wrócić do tematu.
Przykre w tym wszystkim jest to, że żeby dostać możliwość treningu z celami ruchomymi w innym klubie wystarczyło zadzwonić i poprosić. Dostałem SMS-em kod do kłódki, wziąłem i przygotowałem to co było mi potrzebne, potrenowałem, spakowałem wszystko z powrotem, zamknąłem i wróciłem szczęśliwy na piwko do domu i nikt mi nie patrzył na ręce czy czegoś nie ukradłem i nie zepsułem bo jesteśmy dorosłymi ludźmi którym dano pozwolenie na broń. Niestety w naszym klubie, żeby dostać pozwolenie na użycie kawałka ruchomego metalu który został zakupiony, dla nas, za pieniądze z naszych składek, trzeba wypełnić papierki, mieć kwity instruktorskie i zebrać ileś tam osób, pomimo iż jest to sport indywidualny.
No ale to ty jesteś prezesem, więc zobaczmy jak twoja wizja treningu w klubie się sprawdzi.
Oto konspekt
Piotr Eljasik
08.09.2023r.
KONSPEKT TRENINGOWY
GRUPA SZKOLENIOWA: Chętni członkowie KS Garda
ZADANIE TRENINGOWE: Poprawa umiejętości ostrzeliwania papierowych celów ruchomych IPSC typu Kiwak na czas
REALIZACJA TRENINGU: Na sygnał timera dobycie broni ostrzelanie celu metalowego aktywującego Kiwak i ostrzelanie dubletem ruchomego celu papierowego (tarcza IPSC) - 20 powtórzeń
Termin treningu: czwartek 14.09.2023 godz. 12:00
P.S. Uważam że grupa 10 osób to zdecydowanie za dużo na tego typu trening, no ale to twoja decyzja.