Autor Wątek: Skandal - ograniczanie dostępu  (Przeczytany 5974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPP

• _
  • *
Skandal - ograniczanie dostępu
« dnia: 07 Października 2024, 19:22:22 »
Mieliśmy już ograniczenie dostępu do strzelnicy - o czym głośno było w jednym z wątków forum.

Teraz, jak zadałem niewygodne pytanie o sprawozdanie finansowe, ograniczono mi dostęp do forum (chętnie udostępnię zrzut ekranu niedowiarkom).
Takie metody eliminowania swobodnej wypowiedzi przypominają te którymi posługiwali się UB-owcy i ich współpracownicy.

W związku z tym, zasadne pozostaje pytanie czy Zarząd na prawdę poważnie traktuje członków Klubu?
Dostęp do sprawozdania finansowego, szczególnie że te ma być przedmiotem dyskusji i głosowania nad jego zatwierdzeniem w trakcie najbliższego Walnego Zgromadzenia, należy odczytywać jako podstawowe prawo członka klubu.

Każdy niech sobie sam odpowie na pytanie czy zamierza oddać głos za zatwierdzeniem dokumentu którego nie widział na oczy.
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2024, 19:25:09 wysłana przez GPP »

lichoradek

Odp: Skandal - ograniczanie dostępu
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Października 2024, 19:50:30 »
Może wystarczy poprosić o wysłanie pocztą elektroniczną. Dostęp na forum dla osób postronnych do dokumentów finansowych, chyba, nie jest wskazany. A dostęp do swobodnego czytania tekstów mają wszyscy. Tak mi się wydaje.
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2024, 19:52:47 wysłana przez lichoradek »

GPP

• _
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2024, 19:54:28 »
Dostęp do całego forum miałem do dzisiejszego popołudnia. Wtedy też wysłałem ostatni post pytając czy o sprawozdanie mam pytać organ nadzoru.
No i częściowo zostałem odcięty.

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Października 2024, 22:12:01 »
No i częściowo zostałem odcięty.
Chyba odcięta?
Oczywiście że ograniczyłem dostęp do części forum ponieważ ta część przeznaczona jest dla Członków KS Garda
a Ty:
1. nie jesteś nawet pełnoletnia
2. nie jesteś członkiem KS Garda

i teraz się zastanawiam po co uprawiasz to trolowanie na tym forum
czy ktoś Cię o to poprosił czy tak po prostu masz?
może lepiej wziąć się za naukę?
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2024, 22:16:31 wysłana przez Darek65 »
Ktoś kto robi więcej od Ciebie nie będzie Cię krytykował, najwięcej krytykuje ten który nie robi nic.

GPP

• _
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Października 2024, 10:01:29 »
Czyli jednak to świadome działanie Pana Prezesa - zarządzającego tym forum.

Jeżeli nie jestem członkiem klubu i jestem niepełnoletni to dlaczego wcześniej udzielono mi dostępu do części klubowej?
Dostęp odebrano w związku z głośnym pytaniem o sprawy finansowe klubu!

Co do epitetów to proponuję przeczytać własną stopkę i zamilknąć.

Ponawiam prośbę o publiczne udostępnienie sprawozdania finansowego!

Każdy członek ma prawo znać sytuację finansową Klubu.

rafal85

« Odpowiedź #5 dnia: 08 Października 2024, 11:10:00 »
Po co ta polityka... Zamiast gadać trzeba iść postrzelać i czerpać radość z tego. Relaks na 100m to i głowa odpoczne.

GPP

• _
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Października 2024, 15:06:56 »
Rafał.
Pełna zgoda.

Tylko, jak nie będziemy dbali o nasze podstawowe uprawnienia jako Członkowie Klubu, to przyjemność strzelania o której piszesz może skończyć się jak w jednym z wątków opisanych na forum.
Ktoś zadzwoni do Prezesa i wyrzucą Cię z osi.

rafal85

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Października 2024, 15:57:53 »
Ja ostatnio byłem. Faktycznie 2 osoby zajęły cała 50tke bo przystrzelaly karabiny. Z doświadczenia wiem że to nie trwa cały dzień więc wziąłem 9tke i poszedłem na 25m sobie potrenować bo była wolna. Gdyby była zajęta to wziąłbym zapewne coś dłuższego i poszedłbym na 100m. Wystrzelalem 250szt, w tym czasie chłopacy się spakowali i opuścili oś a ja grzecznie z niej skorzystałem. Mnie bardziej interesuje strzelectwo niż biurokracja... A obiekt jest naprawdę fajny

Mat

« Odpowiedź #8 dnia: 08 Października 2024, 18:50:54 »
Tak normalnie, bez żadnego skandalu? Jak to możliwe? :)

GPP

• _
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Października 2024, 20:52:49 »
Może wystarczy poprosić o wysłanie pocztą elektroniczną. Dostęp na forum dla osób postronnych do dokumentów finansowych, chyba, nie jest wskazany. A dostęp do swobodnego czytania tekstów mają wszyscy. Tak mi się wydaje.

1. Dostęp do dokumentów finansowych podmiotów komercyjnych jest swobodny i każdy może przeglądać sprawozdania finansowe w portalu PRS. Organizacje pożytku publicznego mają dodatkowo obowiązek zamieszczania sprawozdań na stronach internetowych. Dlatego z tą tajemnicą to bym nie przesadzał.
2. Zwołanie Walnego Zgromadzenia w celu zatwierdzenia sprawozdania finansowego, które widział tylko Pan Prezes i członkowie Zarządu KS Garda wygląda słabo. No chyba, że członków klubu traktuje się instrumentalnie.
3. Jak wynika z wpisu moderatora - patrz wyżej - dostępu do całości forum nie mają wszyscy - czego jestem przykładem. Taki dostęp miałem lecz został mi ograniczony w związku z zadawaniem niewygodnych pytań.

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Października 2024, 21:13:44 »
Można osobiście w biurze się zapoznać.
Zapraszam.
Zaprosiłem Cię do biura Klubu, żebyś zapoznała się ze sprawozdaniem, ale to zignorowałaś.
Na forum udajesz, że bardzo Ci na tym zależy i teatralnie walczysz z otwartymi drzwiami.
Czemu ma służyć to trolowanie, skoro nawet  nie jesteś członkiem Gardy?
Ktoś kto robi więcej od Ciebie nie będzie Cię krytykował, najwięcej krytykuje ten który nie robi nic.

GPP

• _
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Października 2024, 08:13:54 »

Zaprosiłem Cię do biura Klubu, żebyś zapoznała się ze sprawozdaniem, ale to zignorowałaś.
Na forum udajesz, że bardzo Ci na tym zależy i teatralnie walczysz z otwartymi drzwiami.
Czemu ma służyć to trolowanie, skoro nawet  nie jesteś członkiem Gardy?
[/quote]

1. Jak już pisałem jestem członkiem Gardy tak samo jak i Ty.
2. Nie jestem kobietą - to też już pisałem.
3. Zaprosiłeś mnie do biura i jednocześnie odebrałeś mi dostęp do tej części forum w której zamieściłeś zaproszenie. Także muszę ufać Ci na słowo, że takie zaproszenie było.
4. Jeżeli z informacji zawartych na stronie KS Garda wynika, że biuro jest czynne tylko w poniedziałek w godzinach 12.00-16.00 to zaproszenie + uniemożliwienie mi jego odczytania przed zakończeniem pracy biura/ jak też przed Wlanym to czysta iluzja.
5. Uznajesz, że nie jestem członkiem KS Garda i zapraszasz mnie do przeglądania sprawozdania i jednocześnie nie chcesz go udostępnić członkom przed Walnym Zgromadzeniem?
6. Jeżeli chodzi a przytaczane w stosunku do mnie argumenty ad personam (cytuję: trolowanie, udawanie zainteresowania, zachęta do nauki itd)  to zachęcam wszystkich do przeczytania poniższego artykułu demaskującego proste a można by nawet rzec prymitywne metody manipulacji.
https://euphire.pl/artykul/jak-zdemaskowac-manipulacje-czesc-2-2/?srsltid=AfmBOor7lB59YeoCRIz44r_oAWOZJfmnS1IlKs5wzXIloVgO9lfBt6_7

« Ostatnia zmiana: 09 Października 2024, 08:20:03 wysłana przez GPP »

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Października 2024, 09:33:49 »

poniższego artykułu demaskującego proste a można by nawet rzec prymitywne metody manipulacji.
https://euphire.pl/artykul/jak-zdemaskowac-manipulacje-czesc-2-2/?srsltid=AfmBOor7lB59YeoCRIz44r_oAWOZJfmnS1IlKs5wzXIloVgO9lfBt6_7

no i wszystko jasne

Waldek78

« Odpowiedź #13 dnia: 09 Października 2024, 09:36:21 »
Pokusiłem się żeby to faktycznie sprawdzić. Informacja o tym że sprawozdanie można fizycznie zobaczyć w siedzibie klubu pojawiła się w poniedziałek (07.10.2024) o godzinie 14:25 czyli członkowie klubu mieli jakieś 95 minut na reakcję...biorąc pod uwagę że klubowicze nie są tylko i wyłącznie z Ostródy (chociaż to też byłoby dość trudne) wdaje się to po prostu nierealne! Z punktu widzenia poważnego traktowana klubowiczów którzy to sprawozdanie chcieli zobaczyć to po prostu, bardzo delikatnie rzecz ujmując, słabe... Ale niech każdy sam wyciągnie odpowiednie wnioski...

GPP

• _
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Października 2024, 09:57:05 »

poniższego artykułu demaskującego proste a można by nawet rzec prymitywne metody manipulacji.

no i wszystko jasne

Cieszę się, że jednak się za mną zgadzasz.
Nie spodziewałem się takiej samokrytyki ;D.