Liczę, że w trakcie walnego każda ze stron znajdzie doś odwagi i determinacji by publicznie przedstawić swój punkt widzenia. I że nikt takiej dyskusji nie ograniczy mówiąc, że szkoda czasu itp. Członkowie klubu moga się wypowiedziec albo poprzez forum, albo na walnym. Warto wykorzystac ta okazje by wyjaśnic pewne niedomówienia, które niezałatwione będa narastać coraz bardziej. Nie ma co sieoszukiwać, że nasz klub jest tworem idealnym, znakomicie funkcjonujacym i tylko ci nieliczni źli są to perfekcyjne dzieło zniszczyć. W wielu tematach źle się dzieje i chyba warto spróbować naprawic to co się da nim dojdzie do trwałego podziału na "plemiona", których głównym celem nie będzie strzelctwo, a "odstrzelenie wrogów".
Bardzo trafna opinia.
Tylko powiedz proszę jak tu dyskutować??
Proszę o udostępnienie (nie tylko mi ale powszechnie dla wszystkich członków klubu) dokumentów mających być przedmiotem zatwierdzenia/odrzucenia na Walnym.
Po głośnym wyrażeniu swojej opinii zostaję odcięty od znacznej części forum.
Jednocześnie nie udostępniono mi choćby części sprawozdania ani nie dano możliwości uzyskania wglądu w takie dokument.
W Klubie robi się z tego wielką tajemnicę. Jak ktoś głośno upomni się o swoje prawa to zaczyna się przypisywanie "mordy".
Jak sobie wyobrażasz dyskusję merytoryczną na ten temat na Walnym w sytuacji gdy tylko jedna strona (Zarząd) posiada jakiekolwiek informacje o treści dokumentu. Każdy kto chociażby raz brał kiedyś udział w zatwierdzeniu sprawozdania na przykład we wspólnocie mieszkaniowej wie, że wraz z zaproszeniem na zebranie zatwierdzające sprawozdanie roczne dostarczane są wszystkim członkom wspólnoty kopie sprawozdań. Po to żeby mogli się z tym dokumentem zapoznać.
Dlatego uważam, że dyskusji merytorycznej w tym zakresie nie będzie.
Co oczywiście nie oznacza, że temat odpuszczę.
Jak już pisałem zdobędę to sprawozdanie nawet jeżeli będę musiał zaangażować do tego organy nadzoru (choć wolałbym tego uniknąć).
Jak tylko zapoznam się z treścią przedstawię ogółowi Członków moje wnioski. Każdy wtedy miał szansę wyrobić sobie własne zdanie na ten temat.
Kończąc chciałem zauważyć, że wszyscy razem zrzeszamy się ze względu na łączącą nas pasję do strzelectwa. Klub natomiast jest po to żeby stworzyć jak najlepsze ku temu warunki.
Powyższe nie oznacza jednak, że mamy realizować swoją pasję i jednocześnie pozostawić władze poza naszym nadzorem. Jak można się wypowiedzieć na temat jakości ich kadencji jeżeli żadne istotne informacje nie są udostępniane.