Autor Wątek: Trening - strzelectwo dynamiczne  (Przeczytany 2830 razy)

Czerwek82

Odp: Trening - strzelectwo dynamiczne
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Sierpnia 2025, 22:22:20 »
Piszę się
?Gdyby dobrzy ludzie nie mieli broni, źli ludzie i tak by ją mieli.?

Nymphaerel

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Sierpnia 2025, 14:20:50 »
Witam. Na zakończenie sezonu, chciałbym zaproponować wszystkim zainteresowanym strzelaniem dynamiczym, wspólny trening w formie ocenianego (w Practiscore) strzelania na 2-3 krótkich torach. Chodzi o przećwiczenie swoich umiejętności w warunkach zbliżónych do tych które panują na zawodach IPSC. W sumie ok 30-40 strzałów.
Propnuję spotkać sie w piątek 29 sierpnia. Rozpoczęcie treningu ok. 16, ale chętnych zapraszam wcześniej aby pomóc zbudowac tory. Oczywiście jak za każdym razem będę chciał wystąpic do władz klubu o rezerwacje osi, i jak zwykle prosze o wczesniejszą deklarację chęci wzięcia udziału.

Jaki jest termin do zgłoszeń?

ano

« Odpowiedź #32 dnia: 11 Sierpnia 2025, 21:51:15 »
Mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie gotowy link do pliku zgłoszeniowego. Zamiar jest taki, aby wszystko robić przez practisvore, tak jak w normalnych zawodach ipsc.

Nymphaerel

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Sierpnia 2025, 12:55:44 »
Super. A czy dostanę odpowiedź na moje pytanie?

ano

« Odpowiedź #34 dnia: 18 Sierpnia 2025, 21:33:40 »
Do przyszłego wtorku tj. 26.08. Niezaleznie od wspomnianego pliku (mam nadzieję, że wkrótce będzie dostępny) proszę o zgłaszanie się poprzez informację w tym wątku. Wcześniejsza informacja o ilości chętnych ułatwi zaprojektowanie torów.

ano

« Odpowiedź #35 dnia: 19 Sierpnia 2025, 11:00:02 »
Plik excel do rejestracji jest dostępny pod linkiem 
https://drive.google.com/drive/folders/1NxnUNYqTmxuRMZYJ3TURxZ9sa8_C97sM?usp=sharing
Niestety nie udało się go zrobić tak aby można było go uzupełnić online. Trzeba go zrzucić do siebie, wypełnić i przesłać do mnie na maila adam.nieczuja@gmail.com

First name / last name - mozna wpisac sam nick, inicjały itp.
Division - kategoria broni wg. przepisów IPSC pistolet - jak ktoś nie jest pewien może wpisać Production, jak ma kolimator to Production Optics,
PF - minor lub major - zapewne u większości będzie minor
Class - Novice
Categories - wg przepisów IPSC

Leon

« Odpowiedź #36 dnia: 23 Sierpnia 2025, 10:34:11 »
Excel działa już w trybie ?online?. Wystarczy wejść i się wpisać.

Dopisałem się.
Nie musisz ludziom pokazywać środkowego palca, jeśli wskazujący trzymasz na spuście.

ano

« Odpowiedź #37 dnia: 23 Sierpnia 2025, 15:01:10 »
Miło słyszeć. Na chwilę obecną zapisały się 2 osoby. Mam nadzieję, że będzie więcej chętnych. Gdyby komuś plik nie działał, to może wysłać zgłoszenie na maila.

mruty

« Odpowiedź #38 dnia: 24 Sierpnia 2025, 11:04:18 »
Chciałem się wpisać ale nie zapisało. W każdym razie można mnie dopisać do listy. Wszystkie dane ma Pan w umowie za rewolwer ????

ano

« Odpowiedź #39 dnia: 24 Sierpnia 2025, 12:38:05 »
Nie ma problemu. Można też ściągnąć plik, wypełnić i wyslać na maila - podałem go wcześniej. Na listę wpisujemy się nicka lub inicjałami. Pełne imię i nazwisko nie są potrzebne. Jaka kategoria broni?

ano

« Odpowiedź #40 dnia: 27 Sierpnia 2025, 06:32:09 »
Oś na trening jest juz zarezerwowana - podziękowania dla Prezesa.
Planuję maks. 3 krótkie tory po 12-14 strzałów. Wystarczy więc  jedna paczka amunicji. Czy wszystkie uda się rozegrać to bedzie zależało do liczby chętnych i pogody.
Min. wymagania - pas z kaburą i ladownicami. No i oczywiście pistolet :).
Jeśli ktoś jest jeszcze chętny to zapraszam o zgłoszenie udziału co najmniej z dzień wczesniej byśmy mogli dodac go do listy w Practiscore.

rafal85

« Odpowiedź #41 dnia: 27 Sierpnia 2025, 22:59:42 »
ja x 2

Leon

« Odpowiedź #42 dnia: 28 Sierpnia 2025, 09:58:54 »
Rezerwacja osi 25m jest w piątek od 14:30 - zapewne czas na przygotowanie toru itp.

Do której przewidujemy trening?

Postaram się być na 14:30 i pomóc przy torach.

pozdr.
Nie musisz ludziom pokazywać środkowego palca, jeśli wskazujący trzymasz na spuście.

ano

« Odpowiedź #43 dnia: 28 Sierpnia 2025, 10:15:28 »
Planujemy zacząć trening ok. 16. Planuję byc na strzelnicy pomiędzy 14:30 a 15 - tak jak słusznie zauważono - aby zbudować tory. Oczywiście z góry dziękuję za każdą pomoc. Ma pewno się przyda. Zapewne będzieto trochę prowizorka - takie budowanie z patyków i kartonu :). Zobaczymy co się da "wycisnąć" z osi 25m i jakie wypozażenie (i wj akim stanie będzie na miejscu).  Zabieram z sobą listwy, tyczki, kartony, tarcze i blachy, wkręty itp. Młotek i wkrętarkę :)
Chciałbym równiez przypomnieć, że wymagane są okulary i ochronniki słuchu. Jak ktoś strzela celnie to paczka amunicji wystarczy. Można zabrac więcej.

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Sierpnia 2025, 10:18:59 »
Dlaczego nie zrobicie tego na osi 50 m?
Ktoś kto robi więcej od Ciebie nie będzie Cię krytykował, najwięcej krytykuje ten który nie robi nic.