Autor Wątek: Trening - strzelectwo dynamiczne  (Przeczytany 2862 razy)

ano

Trening - strzelectwo dynamiczne
« dnia: 28 Kwietnia 2025, 12:03:59 »
Jeśli będą chętni (co najmniej 3-4 osoby) to możemy zorganizować trening w czwartek 1.05 po południu (ponoc ma nie padać) lub w sobotę 3.05 równiez po południu (może padać).
Wiecej szczegółów dot. samej idei treningu do poczytania na forum po zalogowaniu się (Sprawy Klubowe...)

ano

Odp: Trening - strzelectwo dynamiczne
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Kwietnia 2025, 13:28:05 »
Prognoza zmienia się na bardziej sprzyjającą strzelectwu, w związku z tym proponuję sobotę o godz. 15:00. Szczegółówy program treningu, jak poprzednio w zależności od ilości osób i ich umiejętności. Chętnych proszę o potwierdzenie pod postem, albo na priv.
Generalnie, z założenia trening ma być wstępem do strzelectwa dynamicznego dla osób które do tej pory nie miały z nim większego kontaktu, ale oczywiście zapraszamy każdego. Strzelec doświadczony zawsze może się tymi początkującymi podzielić wiedzą.

ano

« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2025, 20:58:19 »
Z uwagi na brak chętnych trening w najbliższą sobotę się nie odbędzie.

ano

« Odpowiedź #3 dnia: 23 Maja 2025, 06:45:12 »
Jeśli znajdą się chętni, to możemy zorganizowac kolejny trening za tydzień, w piątek 30 maja od godz. 16 do 19. Tak jak poprzednio za darmo,  w oparciu o przepisy IPSC i PiRO. Trochę teorii (przepisy, bezpieczeństwo, wyposażenie) i częśc praktyczna oparta o test kompetencyjny IPSC. Wymagane wyposażenie: pistolet zgodny z przepisami IPSC lub PiRO, kabura i łądownice zamontowane na pasie), 2 magazynki, min. 36 naboi. Wskazane zbijaki.
Chetnych poproszę o deklarację udziału poprzez wpis na forum. To pozwoli nam na wystapienie do zarządu klubu o rezerwację osi na czas treningu.

W.Zajcev

« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maja 2025, 07:00:45 »
Chętny

ano

« Odpowiedź #5 dnia: 27 Maja 2025, 13:47:46 »
Z uwagi na brak zainteresowania oraz nieciekawą prognozę pogody, chyba po raz kolejny nie uda się nam zorganizowac treningu. Trudno jest rezerwować os dla 3 osób. Mozliwe, że w czerwcu zaproponujemy nową formułę treningu.

ano

« Odpowiedź #6 dnia: 28 Maja 2025, 06:31:45 »
Dotarły do mnie informacje, że ponoć byli chętni na trening, ale nie posiadają loginów do forum. Wydaje mi się, że administrator forum bez problemu taki dostep da każdemu z członków klubu który o to wystąpi. My ze swojej strony nie chcemy występowac o rezerwacje osi w sytuacji gdy nie jesteśmy pewni, że przyjedzie na nie przynajmniej kilka osób. Po pierwsze nie chcemy blokowac dostępu do osi innym osobow, a po drugie stawiać w niekofortowej sytuacji władz klubu, które by mogły zostac posądzone o faworyzowanie garstki pasjonatów jednegotypu strzelania kosztem innych klubowiczów.
Zachęcam więc do aktywności na forum. Można przecież zebrac się w kilka osób, wystąpić o rezerwację osi i zaproponowac jakiś termin, a któryś z nas zobaczy czy będzie w stanie się do niego dostosować.

Nymphaerel

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Maja 2025, 10:24:45 »
Szkoda, że odwołujecie, bo już miałam zgłosić 3 osoby  ;D

ano

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Maja 2025, 10:59:42 »
Uznaliśmy, że informacja o rezerwacji osi, na krócej niz 3 dni przed faktem, nie jest w porządku do innych klubowiczów. Każdy sobie jakoś plany ustawia i  nagłe wyskoczenie z taką informacją byłoby nie fair. Gdyby była grupa chcetnych to mozna spróbowac takie treningi organizować cylklicznie np. co 3-4 tygodnie. Wtedy wszyscy będa znali termin i każdy sie do tego przygotuje. Ale moim zdaniem musi to byc grupa 6-10 zdeklarowanych chętnych. Wtedy zawsze jest szansa że co najmniej połowa sie pojawi.
Z chętnymi z okolic Elbląga, możemy sie spotykac częściej, bo co jakiś czas trenujemy sobie w Gołąbkach, a wkrótce będzie dostępna jeszcze strzelnica koło Braniewa. Oczywiście w obu przypadkach wstęp jest płatny i strzelanie tylko do 17 czy 18. Na tych stzelnicach zazwyczaj  (poza weekendami oczywiście) nie ma takiego ryzyka, ze się przyjedzie i nie będzie miejsca.

Kkruk

« Odpowiedź #9 dnia: 28 Maja 2025, 22:15:02 »
Może niech każdy kyo jest w ogóle zainteresowany zgłosi się tutaj w tym temacie. Wtedy będzie wiadomo ile osób jest ogólnie chętnych. I trzymajmy się tego jednego tematu na forum żeby tu się organizować - co, gdzie i kiedy. Po paru udanych treningach można dopiero coś ustalać regularnie
Jakby co to ja chętny na wspólne treningi.
Strzelam wolno, ale za to niecelnie.

mruty

« Odpowiedź #10 dnia: 28 Maja 2025, 23:04:16 »
Ja jestem chętny na taki trening. Na ten i poprzedni termin nie zgłosiłem się oficjalnie bo były w czasie kiedy byłem w pracy (pracuje na dwie zmiany). Domyślam się że nie tylko ja byłem w takiej sytuacji dlatego proszę nie robić tego cyklicznie np. co 4 tygodnie, bo jak będę miał pecha to zawsze będzie wypadać w czasie mojej pracy.

ano

« Odpowiedź #11 dnia: 23 Czerwca 2025, 06:33:36 »
Trzecie podejście do treningu. Jeśłi ktoś byłby chętny w drugiej połowie przyszłego tygodnia (środa, czwartek) lub w kolejnym tygodniu (II tydzień lipca) to proszę o deklaracje na forum. Godziny, zapewne 16-19. Co będzie na treningu - to zalezy od stopni zaawansowania chętnych, ale chciałbym zaznaczyć, że nastawiamy się raczej na stawiających pierwsze kroki w strzelectwie dynamicznym.

ano

« Odpowiedź #12 dnia: 30 Czerwca 2025, 06:32:32 »
Proponuję najbliższy piątek (4.07) lub środa (ewentualnie czwartek) w przyszłym tygodniu (9-10.07). W obu przypadkach w godzinach 16:30-19:00. Chętnych proszę o deklarację pod tym postem: w przypadku piatku do jutra do końca dnia, a w przypadku kolejnego terminu - do soboty - tak abym zdążył poprosić zarząd klubu o rezerwację osi. Trening się odbędzie jeśli na konkteny termin zdeklarują się min. 4 osoby.

Czerwek82

« Odpowiedź #13 dnia: 01 Lipca 2025, 15:19:49 »
Jestem chętny dostosuje się do terminu
?Gdyby dobrzy ludzie nie mieli broni, źli ludzie i tak by ją mieli.?

Kkruk

« Odpowiedź #14 dnia: 01 Lipca 2025, 19:50:08 »
Też chętny, przyszły tydzień
Strzelam wolno, ale za to niecelnie.