Autor Wątek: Trening - strzelectwo dynamiczne  (Przeczytany 2787 razy)

ano

Odp: Trening - strzelectwo dynamiczne
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Lipca 2025, 10:46:07 »
Dzięki za deklarację. Poczekamy do końca tygodnia czy zgłosi sie ktoś jeszcze i wtedy (biorąc pod uwagę np. pogodę) zdecydujemy co dalej.

ano

« Odpowiedź #16 dnia: 07 Lipca 2025, 06:35:32 »
Pogoda trochę miesza w planach, ale wszystko wskazuje na to, że od piatku nie powinno już padać. Czy kolegom Czerwek82 i Kkruk pasowałby najbliższy piatek (11.07) po południu? Jeśli tak to prosze o potwierdzenie. Może jeszcze ktoś inny byłby chętny z nami poćwiczyć? Zapraszam.

Czerwek82

« Odpowiedź #17 dnia: 07 Lipca 2025, 13:47:43 »
Pasuje
?Gdyby dobrzy ludzie nie mieli broni, źli ludzie i tak by ją mieli.?

W.Zajcev

« Odpowiedź #18 dnia: 07 Lipca 2025, 21:11:02 »
Na piątek też się pisze

Kkruk

« Odpowiedź #19 dnia: 08 Lipca 2025, 16:59:34 »
Sorry, piątek ja odpadam. Pozdr K
Strzelam wolno, ale za to niecelnie.

ano

« Odpowiedź #20 dnia: 08 Lipca 2025, 20:20:53 »
Panie Prezesie, czy można poprosić o rezerwację osi 25m w piątek 11 lipca w godzinach 16:30-19:00. Z góry dziękuję w imieniu moim oraz osób chętnych do uczestnictwa w treningu.

ano

« Odpowiedź #21 dnia: 10 Lipca 2025, 13:53:25 »
W imienu wszystkich zainteresowanych dziękuję za rezerwacje osi. Chętnych do poćwiczenia "dynamiki" zapraszam na jutro. Zaczynamy ok. 16:15-16:30. Zakres szkolenia - w zależności od poziomu umiejetności zainteresowanych.
Proszę zabrac pas z kaburą i ładownicami. Oczywiście pistolet i min. 2 magazynki. Ilośc amunicji - co najmniej 40szt.

Czerwek82

« Odpowiedź #22 dnia: 10 Lipca 2025, 14:19:11 »
Do zobaczenia

Czerwek82

« Odpowiedź #23 dnia: 13 Lipca 2025, 11:27:12 »
Jeszcze raz dziękuje za trening i muszę przyznać ? to było absolutnie fantastyczne doświadczenie.

Profesjonalizm osób prowadzących był widoczny na każdym kroku. Każde wskazówki były jasne, precyzyjne i niezwykle pomocne. To, jak Pan Adam z kolegą potrafi przekazać wiedzę i korygować błędy, zasługuje na najwyższe uznanie. Mam nadzieje, że treningi związane  z wprowadzenia do dynamiki zagoszczą na stałe w kalendarzu klubu. Proponuje informacje o treningu z dynamiki zamieszczać na stronie głównej klubu( bo na prawdę jest się czym pochwalić w Warmińsko-Mazurskim chyba jeszcze dwa kluby robią takie treningi dla swoich członków) . A więc czekamy na kolejne treningi.

ano

« Odpowiedź #24 dnia: 13 Lipca 2025, 14:47:26 »
Cieszę się, że trening się podobał. Boję sie abyśmy z Tomkiem nie wpadli w samozachwyt  :).
Staramy się przekazać naszą wiedzę najlepiej jak potrafimy, w miarę możliwości jakimi dysponujemy. Ja staram się ogarnąć temat od strony organizacyjnej i związanej z przepisami. Natomiast cała część praktyczna to domena Tomka, który ma ode mnie znacznie większe  doświadczenie, zarówno jako były zawodnik IPSC, jak i sędzia. Chwała mu za to, że chce się tym doświadczeniem dzielić.
Jeśli będą chętni, to oczywiście możemy zorganizować kolejny trening, a pierwszym możliwym terminem wydają się być 6-8 sierpnia. Formuła oczywiście w zależności od ilości chętnych, choć docelowo widzę to jako wspólny trening w trakcie którego wzajemnie dzielimy się doświadczeniem.
Fajnie na koniec sezonu byłoby zorganizować większy trening w formie wewnętrznych mini-zawodów IPSC czyli np 3 tory po kilkanaście strzałów. Problem może być jednak z terminem,  bo taka impreza, w zależności od ilości chętnych, wymaga kliku godzin + czas (i ludzie) do budowy torów oraz ich sprzątnięcia. Nie wiem czy popołudnie na to wystarczy. No, i aby cała zabawa miała sens, musiałoby być z 10-12 chętnych.

mruty

« Odpowiedź #25 dnia: 13 Lipca 2025, 21:06:46 »
Ja to mam pecha, każdy trening wypada jak mam 2 zmianę w pracy  :(

kogut

« Odpowiedź #26 dnia: 14 Lipca 2025, 09:58:40 »
tak z ciekawosci, ilu bylo uczestnikow?

ano

« Odpowiedź #27 dnia: 14 Lipca 2025, 12:53:46 »
2 :). Dynamika nie jest tym co cieszy w naszym klubie jak

ano

« Odpowiedź #28 dnia: 14 Lipca 2025, 12:56:47 »
jakąś szczególną popularnością (sorry przełączyła mi się w kompie klawiatura i niedokończony post poszedł w świat :) ). Ważne jednak, że chętni są i jak można im pomóc to, w miarę naszych możłiwości, pomagamy.

ano

« Odpowiedź #29 dnia: 07 Sierpnia 2025, 06:49:38 »
Witam. Na zakończenie sezonu, chciałbym zaproponować wszystkim zainteresowanym strzelaniem dynamiczym, wspólny trening w formie ocenianego (w Practiscore) strzelania na 2-3 krótkich torach. Chodzi o przećwiczenie swoich umiejętności w warunkach zbliżónych do tych które panują na zawodach IPSC. W sumie ok 30-40 strzałów.
Propnuję spotkać sie w piątek 29 sierpnia. Rozpoczęcie treningu ok. 16, ale chętnych zapraszam wcześniej aby pomóc zbudowac tory. Oczywiście jak za każdym razem będę chciał wystąpic do władz klubu o rezerwacje osi, i jak zwykle prosze o wczesniejszą deklarację chęci wzięcia udziału.