Autor Wątek: Zaproszenie dla kobiet  (Przeczytany 745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ano

Zaproszenie dla kobiet
« dnia: 27 Lutego 2025, 07:51:19 »
Po raz kolejny nasz klub podejmuje działanie mające zachęcić panie do uprawiania strzelectwa. Inicjatywa godna pochwały i oby przyniosła jak najlepsze owoce.
Czytając informację zamieszczoną na stronie klubu chciałbym poprosić o doprecyzowanie poniższych kwestii:
- w komunikacie napisano że: "Każda kobieta, która... prześle prawidłowo wypełniona deklarację członkowską...zostanie członkiem klubu..." Forma tego zdania sugeruje pewien automatyzm w przjmowaniu do klubu. Czy oznacza to, że nie będzie decyzji odmownych?
-  Czy w przypadku "promocyjnego przyjęcia do klubu" nadal obowiązuje 6-cio miesięczny staż, po którym zapadanie ostateczna decyzja, czy jednak i tutaj działa w/w automatyzm czyli przyjęcie bez stażu?
- Czy przed wysłaniem deklaracji osoba zgłaszająca akcess do klubu musi wpłacić składkę członkowską.
Powyższe pytania odnoszą się do "ścieżki" wstępowania do klubu zamieszczonej na stronie klubowej:

W oparciu o §11 pkt 4 Statutu Klubu Strzeleckiego Garda, warunkiem przyjęcia w poczet Członków KS Garda jest:
a)   wniesienie składki rocznej, przelewem na konto bankowe Klubu, zgodnie z obowiązującą stawką;
b)   złożenie deklaracji członkowskiej w formie papierowej, na formularzu pobranym ze strony www.ksgarda.pl, wraz z potwierdzeniem przelewu składki rocznej;
c)   odbycie sześciomiesięcznego stażu;
d)   uzyskanie pozytywnej oceny Kandydata przez Zarząd po zakończeniu stażu;

Mat

Odp: Zaproszenie dla kobiet
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lutego 2025, 20:44:37 »
Wyrwałeś część zdania z kontekstu, bo brzmi to tak: "zostanie członkiem klubu bez konieczności wnisienie opłaty wpisowej". Co jest dla wszystkich kandydatek oczywiste, że ich droga do członkostwa będzie różniła się tym, że nie będą płacić wpisowego.
Pozdrawiam,
Lingwista-amator. Zawsze do usług 8)

ano

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Lutego 2025, 06:52:50 »
Moim zadniem słowo "zostanie" gwarantuje pewnien automatyzm. Może pownno być "może ubiegać się o członkostwo w klubie bez konieczności wpłaty wpisowego." Wtedy by nie było wątpliwości. Jednoczesnie w zaproszeniu warto dodać odnośnik do wątku "Jak zostać członkiem klubu", tak aby potem zgłaszjaca nie zdziwiła się np. że podanie zostało odrzucone bo nie dołączyła potwierdzenia wpłatyj składki rocznej (z której chyba nie jest zwolniona). Patrz pkt. a) i b) we wspomnianym wątku: https://forum.ksgarda.com/index.php?topic=1292.0

ano

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marca 2025, 06:49:40 »
Dziwne jest to milczenie ze strony Zarządu. Czy na prawdę chodzi o to aby udać, że chce sie przyjąć do klubu więcej pań, by potem odrzucić ich wnioski z uwagi na błędy formalne? Gdzie się nie spojrzy to coś sie nie zgadza. Na ostatniej stronie deklaracji członkowskiej jest spis zasad przymowania do klubu z informacją, że składka członkowska wynosi 190 zł, podczas gdy na stronie głownej w zakładce Klub/Informacje  jest podana aktualna kwota czyli 220zł. To ile ma wpłacić kandydat do klubu?

mruty

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marca 2025, 05:30:24 »
Człowieku tego co wyczyniasz na forum czytać się nie da. Idź sobie stąd proszę.

ano

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Marca 2025, 06:44:17 »
Hmm, to nie czytaj :). Natomiast osoby chętne do klubu czytają i nie do końca wiedzą ile mają zapłacić. Ładna wizytówka dla klubu. Przedstawicielka płci pięknej zaiteresowana wstąpienie do klubu, zadała mi kilka pytań, które pojawiły się po przejrzeniu strony. Więc zacząłem temat drążyć. Czy na prawdę tak trudno jest zachodać spójnośc informacji w kilku miejscach? Gdyby była szybka odpowiedź to bym tematu dalej nie drążył.

ano

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Marca 2025, 07:19:02 »
Chciałbym jednoczesnie przeprosić za posądzenie zarządu o złą wolę. Żle się tutaj wyraziłem. To raczej niedbalstwo.

mruty

« Odpowiedź #7 dnia: 06 Marca 2025, 19:56:53 »
Po przeczytaniu kilku Twoich wpisów śmiem twierdzić że nie jesteś w klubie. Czy mam rację?

ano

« Odpowiedź #8 dnia: 07 Marca 2025, 06:25:32 »
Nie, nie masz racji. Nie, niejestem dzieczynka, która się podszywa pod klubowicza, jak to niedawno sugerowano wobec autora jednego z postów. Jestem w klubie wystarczająco długo, aby móc zobaczyć i ustłyszec na tyle dużo, by sie mniej więcej orientować, co funkcjonuje nie najlepiej. Wystarczy przejrzeć forum, by się zorientować, że tematy jakie podejmowałem miały na celu podniesienie poziomu bezpieczeństwa, wyszkolenia oraz usprawnienie prowadzenia zawodów. Sam w przeszłości się odnosiłeś do moich postów. Jestem w klubie na tyle długo, by się przekonać że wskazywanie po cichu na problemy nic nie daje i tylko wyciagnięcie sprawy na forum publiczne daje szansą za zmiany.