Darku, ja proponowałem że zrobię to osobiście jeszcze przed zawodami (już to robiłem, wystarczy wkrętarka i tacker do przybicia siatki), potrzebne mi były tylko materiały, ale ty wolałeś inne rozwiązanie, a Tomek Szepelak, który wtedy organizował 3GUNA powiedział, że nie ma czasu żeby przyjechać i robić tory przed zawodami (jestem w stanie to zrozumieć, ja też nie zawsze mam czas).
Propozycję ponawiam, bardzo chętnie Ci pomogę przy robieniu przesłon.
Potrzebne nam prostokąty o wymiarach 2x1,8m (regulamin IPSC nie reguluje tego w sposób precyzyjny, i tak naprawdę to jakie będą te przesłony zależy od fantazji projektanta toru). Ja na początek proponuję rozwiązanie najprostsze, czyli zwykłe prostokąty.
Projektu Ci nie zrobię bo nie jestem projektantem. Mogę to narysować na kartce papieru, ale nie wiem po co bo na pewno widziałeś kiedyś w życiu prostokątną przesłonę.
Z czego to będzie wykonane to już zostawiam twojej decyzji. Jesteś prezesem. Szukaj, dzwoń, negocjuj ceny, wydaje mi się że właśnie od takich rzeczy jest prezes. Jak dla mnie to mogą być odpady po produkcji drewnianej, byle dało się to jakoś zbić.
Co do mocowania do podłoża najczęściej widziałem krótkie druty zbrojeniowe (albo coś co wygląda podobnie, nie jestem budowlańcem) wbite w ziemię, a przesłonę "przykleja" się do tego trytytką.
Klub niedawno zakupił ławki, jest wybudowana jakaś budka na Safety zone, raz na jakiś czas są odnawiane konstrukcje do mocowania tarcz na osiach, czyli w klubie są osoby które to ogarniają i mają w tym doświadczenie, więc naprawdę nie rozumiem dlaczego jest tyle problemu ze zbiciem 4 desek w prostokąt i obciągnięcie tego plastikową siatką.
Tkendi ma rację, bez zaangażowania z naszej strony nic nie wypali.