Przed plandemią i bez grafików nie było tego typu problemów. Zawsze wszyscy zdążyli wystartować .
Wszyscy już wiemy, że postanowił Pan przedstawić przy okazji swój ogląd na politykę globalną (plandemia). Proszę propagować swoje poglądy polityczne gdzieś indziej - myślę że wszyscy jesteśmy tym już zmęczeni.
To nie są poglądy polityczne a racjonalizm i nazywanie rzeczy po imieniu . Co do meritum:
- udowodniłem Panu że grafiki były na długo przed 2020 rokiem, a Pan ciągle swoje.
Być może jeden lub dwa razy przed PLANDEMIĄ był grafik, to nie jest żaden wyznacznik .
- na małych zawodach (typu benchrest) można bez grafików się obejść. Na tych, na których jest dużo zawodników grafik został wprowadzony dlatego, że zarząd uznał iż jest potrzebny
Z moich informacji wynika, że jest zupełnie odwrotnie. Po drugie zarząd nie wypowiedział się w kwestii grafiku , więc nie można twierdzić , że uznał go za potrzebny. Udowodnię , że zarówno na małych jak i dużych zawodach można się obejść bez grafików i uszczęśliwiania kogoś na siłę.Przeprowadziłem również badania w sposobie implementacji tych zagadnień w innych klubach. Dlatego jeżeli podnosi Pan argument "zrezygnować z grafików, bo są nie potrzebne, powstały bo plandemia" i rozmaite inne, mniej lub bardziej merytoryczne, to postanowiłem podjąć z Panem debatę na ten temat i myślę że mam do tego kompetencje.
Może warto zastanowić się nad metodyką tych " badań ".
Co do mojego imienia i nazwiska: na forum nie ma zwyczaju podpisywania się imieniem i nazwiskiem. Wynika to z zasad netykiety, ogólnie przyjętej w środowisku Internetowym. W tym wątku jedynie Pan się raz podpisał, mimo wielu postów. Intencją zapewne było zastosowanie w kolejnych wpisach niemerytorycznej argumentacji ad personam. Tym niemniej nie jestem człowiekiem anonimowym a dowiedzenie się jak się nazywam, czy nawet znalezienie mojego zdjęcia nie powinno być trudne. Zaspokoję niemniej Pana ciekawość.
Pozdrawiam serdecznie
Aleksander Barański
[/quote]
Dziękuję , bardzo mi miło . Również pozdrawiam serdecznie.
Aleksander, nie używaj takiej terminologi, którą nie każdy zrozumie.
Ta terminologia nie jest nazbyt skomplikowana . Myślę, że większość zrozumie.
Uważam, ze nie ma co tu bić piany, czy grafik jest potrzebny czy nie, możemy łatwo sprawdzić.
Proponuję żeby Robert w całości zorganizował kolejne zawody 20.11.2022 i być może okaże się, ze faktycznie ma racje.
Robert, zgadzasz się na taki eksperyment?
Pokażmy wszystkim, że nie bijesz piany i Twoje przemyślenia są głęboko uzasadnione.
Ja chętnie przyjadę ten jeden raz jako zawodnik 
Darku , dziękuję za tą propozycję. Bardzo doceniam zaszczyt powierzenia mi objęcia roli organizatora zawodów w dniu 20.11.2022r. Oczywiście , nie wypada mi odmówić. Chętnie zorganizuję te zawody w "starym stylu". Niech ludzie ocenią czy wolą po nowemu czy staremu. Mam nadzieję, że zgłoszą się jak zwykle Panie chętne do pracy w biurze obliczeń, tak , by udostępnić zawodnikom wyniki online jak dotychczas. ( Tego akurat nigdy nie negowałem, zawsze uważałem za dobre rozwiązanie i oficjalnie składam podziękowania Paniom z biura obliczeń za ciężką pracę na każdych zawodach oraz koledze olekba za pracę włożoną w opracowanie tego systemu. Tu metodologia nie zawiodła ( w przeciwieństwie do grafiku ) Rozpiszę propozycję konkurencji na zawody do dnia 5 listopada 2022r. Mam nadzieję , że dopisze pogoda i frekwencja. Pozdrawiam R. Ostrówka