Autor Wątek: speed timer  (Przeczytany 12720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pimos

• Administrator
speed timer
« dnia: 23 Lipca 2007, 08:47:28 »
No właśnie....
Jak kupić speed timer to jaki ?
Oczywiście przeglądałem różne fora i tak wskazany jest jako jedyny i właściwy kanadyjski 3000, czyli żółta papierośnica. W swej prostocie i wykonaniu wydaje mi się być już nieco archaiczny, stąd pytanie o test innych modeli dostępnych na rynku, choćby TEGO. Nadarza mi się okazja przywiezienia we wrześniu czegoś ze stanów, model 3000 kosztuje 119$ więc może jest coś godnego polecenia za podobną cenę co równie sprosta wytrzymałości i niezawodności popularnej 3-tysiączki ?

pzdr

Rob de Guardio

• http://www.aac.infowm.pl
speed timer
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Lipca 2007, 09:32:31 »
Widziałem tego CED-a i wydaje mi się,że jest za bardzo delikatny.
Ja bym brał  ST 3000.

Rob.
Na samotność skazują czowieka nie wrogowie...lecz przyjaciele.

endemit

speed timer
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Lipca 2007, 10:06:47 »
Na Wrocław Open też chyba tych CEDów "lekko" unikali, ale może to wynik przyzwyczajenia do "żółtego"...
Mój "żółty" działa jak trza :wink:

pimos

• Administrator
speed timer
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lipca 2007, 20:47:45 »
no właśnie, wszyscy chwalą papierośnicę i właśnie tą żółtą, a co powiecie na to :
http://www.midwayusa.com/eproductpage.exe/showproduct?saleitemid=132542

piszą o nim całkiem dobre opinie ( pod zdjęciem read reviews )
Wygląda przyzwoicie i podobno buzzer ma ponadprzeciętny  :lol:
Poza tym wymiary mniejsze raczej od żółtka. Sam nie wiem, cena ta sama ale czy warto nadal wracać do ery prekursorów ???

pzdr

endemit

speed timer
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Lipca 2007, 21:05:43 »
Kup - się zobaczy :wink:
Ja bym nie kombinował - jak są takie same, to łatwiej "przyuczyć" zastępców do obsługi :twisted:
Ale jakby się nic nowego nie brało, to byśmy jeszcze na drzewach dyndali :wink:

Rob de Guardio

speed timer
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Lipca 2007, 21:25:38 »
Pimos,Ĺźe timera kupujesz- jaki by nie byl to dobrze.
 Gorzej,Ĺźe oprĂłcz Ciebie niewielu siuterĂłw chce być nowym Range Officer'em.

Szkoda.

Rob.

pimos

• Administrator
speed timer
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Lipca 2007, 08:42:58 »
Cytat: "endemit"
Kup - się zobaczy :wink:
tia, jak z lizakami, kup się poliże i zobaczymy czy dobre :)
Cytat: "Rob de Guardio"
oprócz Ciebie niewielu siuterów chce być nowym Range Officer'em
ale do tego jeszcze daleka droga przede mną. Mamusiu, czemu nie pochodzisz z OstrĂłdy  :?

Jeszcze trochę poczytam w necie, chyba jednak się skuszę na ten nowy, zobaczymy co to za ustrojstwo....

pzdr

endemit

speed timer
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lipca 2007, 10:28:57 »
Oprócz lizaków były jeszcze zapałki, które sprawdzało się, czy są dobre przez zapalenie - wypalenie całej paczki znaczyło, że nia zawiera wad produkcyjnych i może być wprowadzona do obrotu rynkowego...

pimos

• Administrator
speed timer
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Września 2007, 09:45:58 »
Chciałem kupić to cudo przez Internet. Niestety mój e-mail z .pl nie przechodził więc npisałem do nich maila. Otrzymałem informację, że poza stany wysyłają tylko przy zakupach powyżej 500 dolców. Zaproponowano również "bycie" dealerem w Polsce produktów midwayUSA, wystarczy do nich przesłać "licencję" czyli zarejestrowaną działalność. Czy ktoś ma sklep i ochotę być dealerem midwayUSA ?

Może ktoś chciałby coś kupić w tym sklepie ? mój zakup to 130 dolców, może by się uzbierało te 500 ....

pzdr

Ostry

speed timer
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Września 2007, 09:59:18 »
Wejdz na polską stronę http://www.4shooter.com/ akcesoria strzeleckie.
Facet może to mieć w każdej chwili. Z tego co wiem to ma być ze swoim kramikiem na zawodach w Kaczorach 16.09.2007 r.
 :arrow: Podaje rĂłwnieĹź telefon: Janusz 601211121
Si vis pacem para bellum ;-)
www.reshoot.pl

pimos

• Administrator
speed timer
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Września 2007, 10:07:37 »
Dzięki Ostry za odpowiedĹş. Oczywiście znam tą stronę i nie ma na niej tego modelu, poza tym ceny w tym kramie wydają się być wobec aktualnego kursu $ - PLN nieco zawyĹźone.  Na midway za papierośnicę wołają $119 + wysyłka co przy średnim kursie 2,75 daje 330 zeta ..... Wysyłka ze stanĂłw do 250 g to koszt rzędu 9 dolcĂłw.
Niemniej zadzwonię i zapytam o rabacik :)

pzdr

Rob de Guardio

speed timer
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Września 2007, 10:51:20 »
Jeden kolega z WKS leci do stanów w piątek.

Jak coś chcesz to pisz szybko co i jak  na PW - moĹźe się zgodzi zakupić.

Rob.

pimos

• Administrator
speed timer
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Września 2007, 10:55:34 »
Dzięki Rob za info
Link jest powyżej w moim poście. Cena również. Trzeba to kupić i przywieźć do Polski. Rozliczam się od ręki lub przelewem ( będzie szybciej ).
Ja długo tam będzie ten kolega ? Nie wiem czy w lokalnych sklepach będzie ten model.... :cry:

pzdr

DŁUGI

• Gość
speed timer
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Września 2007, 23:04:18 »
Cytat: "pimos"
Dzięki Ostry za odpowiedĹş. Oczywiście znam tą stronę i nie ma na niej tego modelu, poza tym ceny w tym kramie wydają się być wobec aktualnego kursu $ - PLN nieco zawyĹźone.  Na midway za papierośnicę wołają $119 + wysyłka co przy średnim kursie 2,75 daje 330 zeta ..... Wysyłka ze stanĂłw do 250 g to koszt rzędu 9 dolcĂłw.
Niemniej zadzwonię i zapytam o rabacik :)

pzdr

Witam,

Kolega zapomniał, Ĺźe jeszcze trzeba doliczyć VAT w wysokości 22%. Sprawa przy sprowadzaniu z zagranicy wygląda następująco do ceny produktu doliczmy koszt przesyłki później cło i do tego na koniec VAT. Więc cena wcale nie będzie 330-zł. Szkoda, Ĺźe nikt nie docenia tego, co ma na własnym podwĂłrku. ZamĂłwienie za 500$ to i tak dla nich śmieszna suma. ZrĂłb Kolego zamĂłwienie za kilka tyś $$$ i wtedy będziemy mogli porozmawiać o lepszych rozwiązaniach. NP. Speed-Timer 3000 NON RF (Wasza tzw. papierośnica) na zachodzie Europy kosztuje 119€ + koszt przesyłki reszta bez komentarza. Jak na razie jest to łączenie przyjemnego z poĹźytecznym.

Pozdrawiam,

Janusz

pimos

• Administrator
speed timer
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Września 2007, 09:11:03 »
Cytat: "DŁUGI"
Kolega zapomniał, że jeszcze trzeba doliczyć VAT w wysokości 22%. ....

Drogi Januszu.
Liczyłem że po rozmowie telefonicznej porozmawiamy w Ostródzie, ale wyszło jak wyszło.
Rozumiem twoje argumenty i są one normalne dla biznesmena, niemniej na obecnym etapie pragnę liczyć się z każdym groszem, gdyż wydatek 300 czy 500 stanowi dla mnie znaczącą różnicę, tym bardziej że swoje dalsze zaangażowanie w zakup sprzętu do treningów uzależniam od otrzymania pozwolenia na broń. Dlatego sięgnąłem do oferty internetowej gdyż pozwala ona zaoszczędzić mi parę groszy, które mogę wydać na inny przedmiot, na przykład kupić później 2 dodatkowe magazynki czy amunicję.
Jestem "patriotą" ale do pewnego stopnia, tzn. nie śpię na materacu pełnym $ czy € a skoro mam moĹźliwość kupienia przedmiotu o ponad 40% taniej to napewno skorzystam z tej oferty. Kupiłem około 10-15 przedmiotĂłw na e-bay'u w stanach ( w tym elektronika, aparat foto, syntezatory) ani ani razu nie doliczono mi cła ani innych dodatkĂłw poza opłat związanych z kurierem.
Wracając do importu z krajów pozawspólnotowych, to o ile pamiętam kupując cokolwiek w Polsce na trasie do stanów (alkohol, gadgety, elektronika) jesteśmy zwolnieni z podatków wszelakich, akcyz i innych pierdół, zakładam więc że działa to w dwie strony. Z Norwegii przywiozłem ostatnio w podręcznym bagażu (zadeklarowany) komplet DVD do auta i przeszedłem kontrolę celną na wejściu. Opłat żadnych nie poniosłem.

Cytat: "DŁUGI"
...koszt przesyłki reszta bez komentarza

i właśnie ta reszta mnie przeraża na polskim rynku czyli marża. I dotyczy to nie tylko speedtimerów ale wszelkich przedmiotów codziennego użytku na których nakładana jest marża w dwu lub trzycyfrowym procencie. Są to praktyki monopolistyczne które prędzej czy później zostaną zdławione, bo w końcu znajdzie się ktoś, kto zadowoli się mniejszym zarobkiem i sprawą ważniejszą będzie konkurencyjność na tzw. wolnym rynku.

Przykład : Film DVD wyprodukowany na rynek polski z dźwiękiem DTS kosztuje średnio od 80 do 120 złotych ( w miarę świeży film ), gdzie marża sprzedających waha się od 50 do 200% (film u producenta bez praw do wypożyczania kosztuje około 15-30 złotych ). Na allegro ten film po premierze możesz już kupić po 30 - 50 złotych i jest to cena koherentna do oczekiwań ( vat, marża itd ), a w salonach Empiku ten sam film kosztuje już koło 100zł. Ten sam film w wersji na inny region (Australia - jak ktoś ma odtwarzacz ze zdjętą blokadą stref to nie odczuje różnicy ) kosztuje od 9 do 19 dolarów + 6 dolców przesyłka ( zależnie od ilości dysków, wydania i bonusów ).

Puenta : Jedni idą do empika, drudzy - na allegro, trzeci - kupują w Australii. KaĹźdy z nas ma wybĂłr i korzysta z tej opcji, ktĂłra wydaje się być dla niego najbardziej atrakcyjna  :wink:

pozdrowienia