Autor Wątek: 7.11.2010 w Nidzicy otwarcie nowej strzelnicy - zapraszamy  (Przeczytany 7157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prezes

7.11.2010 w Nidzicy otwarcie nowej strzelnicy - zapraszamy
« dnia: 17 Października 2010, 23:22:44 »
W dniu 7 listopada 2010r. (niedziela) o godz. 10,oo nastąpi otwarcie strzelnicy Wojciecha Mielczarka w Nidzicy oraz zawody strzeleckie dla wszystkich chętnych. Strzelnica mieści się w lesie kilkaset metrĂłw od miejscowości Nibork.  

Dojazd do strzelnicy z Nidzicy – naleĹźy wyjechać al. Sprzymierzonych w Kierunku na Napiwodę, Jedwabno. Po minięciu granicy administracyjnej miasta Nidzica naleĹźy skręcić w lewo w kierunku na Nibork, Wietrzychowo, a następnie przed wsią Nibork ponownie skręcić w lewo, wjechać w las i po dwukrotnych przejechaniu torĂłw kolejowych dojedzie się po kilkuset metrach do strzelnicy znajdującej się po prawej stronie drogi leśnej (za ośrodkiem wypoczynkowym).

piasekvenator

« Odpowiedź #1 dnia: 17 Października 2010, 23:44:16 »
to techniczne info odnośnie dojazdu..jeszcze prosimy jakieś szczegóły co strzelamy :)
Piasek
Jak zwykł mawiać dziadek Todd J.
"See U soon on the range"

Prezes

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Października 2010, 22:45:28 »
To jeszcze do końca nie zostało ustalone. Na pewno będzie strzelanie do rzutków i pistolet sportowy. Administrator strzelnicy chce pokazać wszystkie jej możliwości.

Dojazd do strzelnicy:

Dla zainteresowanych - strzelnica ma długość 100 metrów, szerokość 25 metrów, kulochwyt ziemny wysokości 5 metrów i wały boczne o wysokości ponad 2 metrów. System przesłon umożliwia jednoczesne strzelania ze 100 m z karabinu, pistoletu i do rzutków. Możliwe są też krótsze dystanse - 25 m i 50 m.

Prezes

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Listopada 2010, 12:10:12 »
Dojazd do strzelnicy na dwa sposoby:

1) Jadąc od Olsztynka trasą nr.7 na 204 kilometrze skręcamy w lewo na Nidzicę.Po przejechaniu 2,1 kilometra skręcamy w lewo w ul. Leśną. Jedziemy 2,5 kilometra prosto do końca drogi( część drogą żwirową wzdłuż torów ) skręcamy w lewo .Po 0,7 kilometra jesteśmy u celu

2)Wyjeżdżamy z Nidzicy w kierunku na Szczytno.03 kilometra po minięciu tablicy Nidzica skręcamy w lewo w kierunku Łyna.Po przejechaniu 0,6 kilometra w miejscowości Nibork skręcamy w lewo. Po przejechaniu dwóch przejazdów kolejowych i pokonaniu 1,7 kilometra jesteśmy u celu.

Podobno namiary na strzelnice są następujące:

N - 53,232800
E - 20,240800

a z tego będzie można sobie postrzelać:

Adminsitrator strzelnicy przewiduje sześciobój, na który będzie się składać strzelanie:
- ze strzelby do rzutkĂłw,
- kbks z lunetą,
- kabks z przeziernikami,
- kbks z otwartymi przyzrądami celowniczymi,
- pistolet sportowy,
- pistolet centrlanego zapłonu (na fotce wyżej),
a celami mają być wymienione już rzutki oraz cele metalowe.

Ideą spotkanie jest pokazanie możliwości strzelnicy.

Waldek

« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopada 2010, 20:13:03 »
Jestem pod wrażeniem.. :) Cztery długie lufy !!! Dwie krótkie...Zapowiada się bardzo fajnie.
Pozdrowienia z Iławy
Waldek

Prezes

« Odpowiedź #5 dnia: 03 Listopada 2010, 22:36:24 »
Broń i amunicję do strzelania zapewnia organizator zawodĂłw.  :wink:

DARKOM

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Listopada 2010, 07:40:41 »
warto w takim razie tam sie pojawic  8)

MAJOR CHUDY

« Odpowiedź #7 dnia: 04 Listopada 2010, 11:05:54 »
Wojto M. rzadko ''wchodzi '' na forum , ale zapewne bardzo Go ucieszy przybycie tak zacnego gościa i zawodnika , na inauguracyjne zawody w Jego przybytku :D   Strzelnica Wojtka jest wypasiona i kaĹźdy moĹźe sobie tam pouĹźywać strzelecko, do woli :lol:   PozdrĂłwki i do zobaczenia Waldku !!!

ps Ale nie pisz juĹź o ''braniu '' i ....   :lol:

Mądrość to jest to, co zostaje, kiedy zapomniało się juĹź wszystko, czego nas uczono ..../ Nie moje, ale teĹź dobre  :lol: /
JeĹźeli nie wiesz, co czynisz, rĂłb to w sposĂłb elegancki

Prezes

« Odpowiedź #8 dnia: 04 Listopada 2010, 22:40:19 »
Pogoda jest jaka jest, ale w Nidzicy stanowiska strzeleckie są osłonięte przed deszczem (za wyjątkiem stanowiska strzelania do rzutków):

MAJOR CHUDY

« Odpowiedź #9 dnia: 04 Listopada 2010, 23:20:11 »
Mało tego Ĺźe jest  zadaszenie , to jeszcze dzięki nieocenionemu Robertowi Wasielewskiemu ,  będzie ogrzewane  :wink:

DARKOM

« Odpowiedź #10 dnia: 05 Listopada 2010, 07:40:32 »
normalnie luksusy hehe

Prezes

« Odpowiedź #11 dnia: 07 Listopada 2010, 18:25:22 »
Zawody Otwarcia Strzelnicy NIBORK Wojciecha Mielczarka odbyły się bez deszczu. Rozegrano nietypowe konkurencje strzeleckie przy użyciu strzelby śrutowej, karabinów i pistoletu bocznego zapłonu oraz pistoletu centralnego zapłonu. Rywalizacja trwała do ostatniego momentu, a walka o miejsca I - IV została rozstrzygnięta dopiero po dogrywce - dodatkowym strzelaniu do rzutków.

Najlepsza piątka zawodników przedstawia się następująco:
1. Tausiewicz Marcin 27 pkt.
2. Wasielewski Robert 27 pkt.
3. Dubicki Artur 25 pkt.
4. Jaroszyński-Wolfram Michał 25 pkt.
5. Lewandowski Jarosław 23 pkt.

Pełny komunikat niebawem będzie w zakładce KOMUNIKATY na naszej stronie internetowej.

MAJOR CHUDY

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Listopada 2010, 00:38:59 »
Moi Drodzy, CHAPEAU BAS  przed Wojtkiem Mielczarkiem !!! Pomysł i organizacja zawodĂłw WZORCOWA !!! Obiekt świetnie przygotowany !!!
Obsługa sędziowska profesjonalna , a katering obfity i smaczny  :D  
Pogoda rĂłwnieĹź dopisała , co jest cechą charakterystyczną tam , gdzie sędziują  członkowie KS ''GARDA''   :twisted: Naprawdę było świetnie !!!
Co prawda ,  nie zostały wykorzystane wszystkie walory obiektu , bo istniała obawa Ĺźe popada deszcz , więc konkurencje z papierowymi celami zostały zaniechane . NaleĹźy podkreślić i bardzo docenić, walory stanowisk pod wiatą,
Są tam regulowane  / moĹźliwość składania/ stoliki o świetnym profilu, dające komfort strzelecki zawodnikowi. Jestem pewien, Ĺźe wielu z nas moĹźe na strzelnicy  Wojtka  realizować swoją kreatywność strzelecką,  w wielu konkurencjach, i na róşne sposoby.
  Wojtuś  bardzo prosi o swobodne wypowiedzi w kwestii  obiektu /przyjmuje do wiadomości tylko pozytywne  :twisted: / i propozycje ewentualnych  konkurencji na kolejne zawody /tylko wykonalne i nie wymagające duĹźych nakładĂłw  :lol: /.
       Ja ze swej strony,  bardzo dziękuję  Wojtkowi za przemiłą gościnę !!!

ps Zdjęcia z zawodów w galerii

Waldek

« Odpowiedź #13 dnia: 09 Listopada 2010, 08:49:31 »
Gratulacje dla Wojtka za świetną imprezę!

Rewelacyjny pomysł z konkurencją Max-30! :D
Dzięki takiej konfiguracji, w zawodach mogli wziąć udział wszyscy zawodnicy, bez względu na to czy posiadają broń, czy nie.
Myślę, że taki układ konkurencji pokazał wszechstronność strzelców i faktyczne ich umiejętności, bez względu na każdego z nich "specjalizację".
Ja przynajmniej dowiedziałem się, nad czym muszę pracować, a co utrwalać.
Myślę, że konkurencja Max-30 na stałe powinna być obecna na Nibork.
Przynajmniej raz w sezonie dała by możliwość oceny poziomu czy też postępu we wszechstronnym wyszkoleniu Nas wszystkich.
Pozdrowienia z Iławy
Waldek

DARKOM

« Odpowiedź #14 dnia: 09 Listopada 2010, 09:56:50 »
aĹź mnie sciska jak to czytam (i ogladam galerię ),ale niestety nie mogłem być (Ĺźonka w szpitalu a na mojej głowie dzieciaczki) mam  nadzieje ze jeszcze bedzie okazja gościć na tym obiekcie  8)