Autor Wątek: 4 lipca 2010 Kaczory - test IDPA i inne konkurencje  (Przeczytany 5110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prezes

4 lipca 2010 Kaczory - test IDPA i inne konkurencje
« dnia: 22 Czerwca 2010, 17:46:08 »
Na XLIX Zawody Klubu Strzeleckiego GARDA, które planowane są na dzień 4 lipca 2010r. (niedziela) o godz. 11,oo proponujemy jako jedną z konkurencji Test IDPA. W jego przeprowadzeniu wezmą udział koledy z Sekcji Strzelań Dynamicznych TS GWARDIA Olsztyn.

Oprócz tego rozważane są jeszcze trzy następujące konkurencje:

1) Karabin sportowy Ksp-10  (Ksp-20 ?)- strzelanie precyzyjne z karabinu bocznego zapłonu z przeziernikowymi przyrządami celowniczymi,

2) Rydwan strzelecki - strzelanie dynamiczne. Zawodnik siedzi na krzesełku znajdującym się na wózku, który ciągniony przez drugiego zawodnika odjeżdża od stojących popperów. W trakcie jazdy pasażer wózka ostrzeliwuje z gładkolufowej strzelby śrutowej pięć metalowych celów.

3) Pojedynek z kiwakiem - konkurencje strzela równolegle dwóch zawodników, który w ściśle określonym czasie np. 20 sekund muszą położyć popper i uruchomić kiwaka, a następnie ostrzelać jak największą ilością pocisków tarczę IDPA na kiwaku. Tarcza podczas ruchu chowa się za nieprzenikliwą przesłonę, które ostrzelanie grozi karą. Zwycięża ten, kto uzyska więcej punktów w wyznaczonym limicie czasu.

Na chwilę obecną są to tylko propozycje i jeżeli ktoś ma uwagi lub inne pomysły, to proszony jest o ich zgłoszenie.

PS. Chętni do rozstawienia torĂłw i sędziowania, a takĹźe sporzątania po zawodach są mile widziani.  :wink:

Ostry

« Odpowiedź #1 dnia: 22 Czerwca 2010, 18:56:01 »
Eee, to dopiero za 10 lat :?
Si vis pacem para bellum ;-)
www.reshoot.pl

Prezes

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca 2010, 21:07:42 »
Startując w Teście IDPA należy posiadać własną broń i amunicję oraz odpowiednie wyposażenie.

Podczas Testu IDPA oddaje się łącznie 90 strzałów.

Przed podjąciem prĂłby naleĹźy zapoznać się z warunkami Testu IDPA, ktĂłre są m. in. na stronie TS BA-BACH  http://www.ba-bach.pl/szz/images/stories/idpa_klasyfikatoropis.pdf

kingtiger

Test IDPA
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Czerwca 2010, 18:53:06 »
Panowie niestety muszę stwierdzić z niekłamana przykrością, że nie będę mógł uczestniczyć w teście 4 lipca ( wybory prezydenckie nie są powodem mojej absencji). No chyba żeby ... stał się cud! Ale na 90% mnie nie będzie. Jak coś dam znać .Pozdrawiam!

Prezes

« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2010, 21:58:47 »
No nie. Stracić taką okazję do DQ !!!

kingtiger

Test IDPA
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lipca 2010, 23:00:25 »
Plany się zmieniły. Mam nadzieję,że nie "zdobędę" DQ.

Prezes

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lipca 2010, 21:22:06 »
Muszę więc uprzedzić - u Nas nie ma losowania nagrody głównej. Proszę więc na nic nie liczyć ... :wink:

Dodano po 13 godzinach 34 minutach:

Zawody i Test IDPA odbyły się. Padł rekord Polski ktĂłry zdobył  Jacek Ostrzycki w Zmodyfikowanym Pistolecie Obronnym.

Informacje o najlepszych w każdej konkurencji zamieszczone są we wiadomościach. Pozostałe dane będą w komunikacje klasyfikacyjnym.

DARKOM

« Odpowiedź #7 dnia: 05 Lipca 2010, 08:15:03 »
nie wiem gdzie dokładnie zapodać fotki o które prezes prosił więc wklejam tu link http://picasaweb.google.pl/darkom22/Kaczory040710#5490297479446547762

MAJOR CHUDY

« Odpowiedź #8 dnia: 05 Lipca 2010, 15:15:28 »
BRAVO PANOWIE Z GWARDII !!!! SŁYSZĘ TYLKO POCHLEBNE OPINIE O WASZEJ ORGANIZACJI TESTU IDPA !!! PEŁNY PROFESJONALIZM A OSTRY TO THE BESCIAK I ............ /  w miejsce kropek kaĹźdy moĹźe wstawić swoje słowa uznania, uwielbienia a takĹźe hektolitry wazeliny , bo mi się juĹź cysterna wyczerpała  :D  / . Ekipa Gardy tradycyjnie odniosła sukces !!!! OgĂłlnie dzień bardzo udany ...politycznie teĹź :wink:
JeĹźeli nie wiesz, co czynisz, rĂłb to w sposĂłb elegancki

Ostry

« Odpowiedź #9 dnia: 05 Lipca 2010, 22:42:33 »
No dziękuję Krzychu w imieniu własnym i chłopaków z SSD "Gwardia". Mam nadzieję, że każdemu kto wziął udział w teście otworzyły się oczy na siebie samego. Swoją drogą uważam, że powinno się go strzelać co najmniej dwa razy do roku. Służymy pomocą :)
Dziękuję za dostrzeżenie mojego wyniku. Mi tez nie poszło bez przeszkód - trzy miss'y, ale może właśnie dlatego satysfakcja większa.
Jeszcze raz dziękuję za wspólne zawody i zachęcam do dalszej wspólnej rywalizacji i zabawy.
Pozdrawiam.

P.S. Przypominam niektórym (wiedzą którzy), że broń na strzelnicy wyjmujemy i przekazujemy sobie na wzajem w wyznaczonych strefach. :wink:
Si vis pacem para bellum ;-)
www.reshoot.pl

Prezes

« Odpowiedź #10 dnia: 05 Lipca 2010, 23:57:36 »
Komunikat klasyfikacyjny z naszych zawodów jest ju w zakładce KOMUNIKATY http://www.ksgarda.ngo.org.pl/komunikaty/04.07.2010%20XLIX%20Kaczory.doc

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Lipca 2010, 17:13:16 »
A kiedy zdjęcia ???

Prezes

« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lipca 2010, 17:58:19 »
Ja nie posiadam. Jest tylko link podany wyĹźej przez kolegę Darkoma.  :D

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Lipca 2010, 13:56:25 »
W sobotę powtórzyliśmy test w Kwidzynie. Tarcze przyjechały na czas z Warszawy, beczka zmieściła się w Hondzie i nawet deszcz nie przeszkodził bo zrobiliśmy sobie przerwę na pogawędki. Kilka słów o wynikach na forum Visa. Przy okazji rozstawionego toru przyszła mi do głowy taka konkurencja, którą poza testem odstrzelaliśmy, a która może z powodzeniem być w Ostródzie.
3 magazynki po 6 sztuk, stajemy za zasłoną, po sygnale timera 5 strzałów do jednej tarczy IDPA, taktyczna zmiana magazynka za zasłoną, przelot za beczkę i drugie 5 strzałów, taktyczna wymiana za beczką i biegiem do lini 6,4 metra i ostatnie 5 strzałów do tej samej tarczy. Suma punktów jak w teście IDPA, czyli dodatkowy czas za C, D i M.
Przebieg prosty ale uczy doskonalić nawyki  8)
pzdr

endemit

« Odpowiedź #14 dnia: 27 Lipca 2010, 18:13:06 »
Wyślij do Old Cadeta - wiesz gdzie i jak - jak wyniki były lepsze niż w Ostródzie!