Autor Wątek: Kurs instruktora Strzelectwa na AWFiS w Gdańsku  (Przeczytany 8371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pimos

• Administrator
Kurs instruktora Strzelectwa na AWFiS w Gdańsku
« dnia: 15 Maja 2008, 10:01:07 »
Na prośbę kolegów z Jonkowa przestawiam konspekt kursu :

Ogółem 3 zjazdy:

- Spotkanie organizacyjne + teoria
- Teoria + strzelanie ( 6 osobostartów z róşnej broni )
- Egzamin + zaliczenie zaległości dla nieobecnych

Istnieje prawdopodobieństwo połączenia zjazdu 2 i 3

W kwestii części praktycznej zostawiłem do rozeznania inną opcję, opowiem o tym 1-go czerwca w Kaczorach

Materiały (skrypty) kosztują 200 zeta, są to dwa skrypty 300+200 stron.

- Oryginały dokumentów które otrzymałem mailem, w kolorze, kolorowe kopie dowodów, 2 zdjęcia legitymacyjne - podpisane na odwrocie należy zebrać do kupy i wysłać pocztą do Pana Władka, Niestety nie wziąłem do pracy jego adresu, dopiszę popołudniu. Oryginały świadectw / dyplomów do wglądu i potwierdzenia zgodnie z oryginałem na pierwszym zjeździe.

edit : adres do wysłania dokumentów :
Władysław Łuka
ul. Bosmańska 40 kl.A m 1
81-116 Gdynia

zostawiam Wam telefon do Władzia : 605 837 076

Kwestia praktyczna do uzgodnienia, więc przed pierwszym zjazdem należy wpłacić 1000 zeta za część ogólną na wskazane konto, numer konta dopiszę później. Na pierwszym zjeździe okazać należy dowód wpłaty w oryginale lub potwierdzenie elektroniczne z banku - do potwierdzenia przez kwesturę. NIE PRZELEWAĆ kasy za strzelanie - Do omówienia w Kaczorach.
edit: Konto na część ogólną kursu :

AWFiS Gdańsk
PKO BP
konto : 60 1020 1811 0000 0802 0069 8373
treść przelewu : Opłata za część ogólną kursu instruktorów strzelectwa sportowego 2008

Na wszelki wypadek zostawiam numer konta do części praktycznej, NIE WPŁACAĆ kasy narazie na to konto :

Klub Strzelecki Gdańsk
BPH SA o/Gdańsk
konto : 10 1060 0076 0000 4098 9017 4259
Treść przelewu : Opłata za część praktyczną kursu Instruktorów Strzelectwa Sportowego 2008

W TREŚCI KAżDEGO PRZELEWU PODAć IMIę I NAZWISKO

Pan Dziekan uścisnął mi tylko rękę, w tym dniu miał niezapowiedzianą kontrolę z Kuratorium czy czegoś tam podobnego. Szykuje się też zmiana Dziekana ( jak zauważył Wojtek ). Kurs prawdopodobnie rozpocznie się 2 lub 3 tydzień czerwca, oficjalne potwierdzenie otrzymam po Bożym Ciele telefoniczne, wszystko zależne od Dziekana.

Wojtek, wyślij mi numer faksu, podeślę wzory legitymacji, przelewów.

w razie pytań jestem do dyspozycji.

pozdrowienia

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Czerwca 2008, 16:34:07 »
dzwoniłem dziś na prośbę kolegów do Organizatora. Przewidywane rozpoczęcie kursu koniec czerwca lub początek lipca. Władzio jest aktualnie w Zamościu na Mistrzostwach Wojska Polskiego jako sędzia i rozmawiał ze mną dosłownie chwilkę. Obiecał w ciągu 2 tygodni do mnie się odezwać i podać termin rozpoczęcia. Do naszej grupy dojdzie dodatkowo 14 osób z Warszawy. Także będzie nas spora grupa. Planowane zakończenie - listopad 2008.
ps. Osoby, które będą na urlopie w czasie rozpoczęcia kursu będą usprawiedliwione :)

pozdrowienia

RS

• http://www.ipsc.gdansk.vpr.pl/
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lipca 2008, 16:50:14 »
Sprawdźcie koledzy jakiego rodzaju uprawnienia otrzymacie po tym kursie. Czy jest to instruktor nadawany przez AWF w Gdańsku?

Tutaj jest ministerialny wykaz podmiotĂłw, ktĂłre posiadaja zgode na szkolenie instruktorĂłw sportu m. in. rĂłwnieĹź w strzelectwie:
http://www.msport.gov.pl/download/dokumenty/zgody_na_szkolenie_sport.pdf

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lipca 2008, 17:22:21 »
wydaje mi się że jest to spis organizacji którą mają uprawnienia do szkolenia instruktorów w formie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz.U. Nr.31, poz. 216). AWFiS ma takowe na zasadzie odrębnych przepisów obejmujących uczelnie wyższe.

ps. tak sobie plumkam, ale mam już potwierdzenie od innych że tak właśnie jest.

pzdr

Prezes

« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lipca 2008, 22:57:59 »
Polecam lekturę:

Ustawa z 18 stycznia 1996r. o kulturze fizycznej (tekst jednolity z 2007r. nr 226, poz. 1675)

Art. 44
1.   Zorganizowane zajęcia w zakresie wychowania fizycznego, sportu i rekreacji ruchowej mogą prowadzić osoby posiadające kwalifikacje zawodowe nauczyciela wychowania fizycznego lub uprawnienia w tym zakresie określone odrębnymi przepisami.

1a. Zorganizowane zajęcia w zakresie sportu i rekreacji ruchowej mogą prowadzić także osoby posiadające kwalifikacje instruktora i trenera.

2.   Kształcenie osĂłb, o ktĂłrych mowa w ust. 1 i 1a, oraz menedĹźerĂłw sportu przez jednostki inne niĹź szkoły wyĹźsze wymaga uzyskania zgody ministra właściwego do spraw kultury fizycznej i sportu.

Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 27 czerwca 2001r. w sprawie kwalifikacji, stopni i tytułów zawodowych w dziedzinie kultury fizycznej oraz szczegółowych zasad i trybu ich uzyskiwania (Dz. U. nr 71, poz. 738

§ 7 Instruktorem dyscypliny sportu ….

§ 13 Specjalistyczne kursy, o których mowa w rozporządzeniu, mogą prowadzić:
1)   szkoły wyĹźsze i zakłady kształcenia nauczycie, prowadzące kształcenie na kierunkach: wychowanie fizyczne, fizjoterapia lub turystyka i rekreacja,
2)   inne jednostki po uzyskaniu zgody …..

:wink:

RS

• http://www.ipsc.gdansk.vpr.pl/
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lipca 2008, 18:25:14 »
Dobrze wiedzieć  :)  
Powodzenia :!:  :)

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lipca 2008, 11:34:30 »
Przypominam wszystkim kolegom uczestniczącym w tym kursie instruktorów, że na uzupełnienie wszystkich dokumentów takich jak zdjęcia, kwity, badania, wpłaty itd. mają czas do końca lipca, oznacza to że dokumenty muszą trafić na miejsce do tego czasu. Proszę zatem skompletować braki ( dostaliście informacje na karteczkach ) i odesłać do Władka Łuki na adres podany powyżej

Brak kompletu dokumentów w sierpniu może skutkować przeniesieniem danej osoby na kolejną edycję kursu.

Otrzymałem telefoniczne zapytanie czy płacić za część praktyczną. Moim zdaniem jeszcze NIE, mamy na to 2 miesiące.... a do tego czasu może się coś zmieni.

pozdrowienia

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Października 2008, 11:42:00 »
30-go października (czwartek) od godziny 9.30 do 13.00 w budynku AWF w Gdańsku w Sali Seminaryjnej Lekkiej Atletyki odbędzie się "rozliczenie zajęć praktycznych" kursu Instruktorów Strzelectwa. Ze sobą należy zabrać opłatę za część praktyczną (gotówkę - kto nie wpłacił) lub potwierdzenie zapłaty za tą cześć. Po spotkaniu przekazane będą komunikaty z odbytych zajęć praktycznych, które są honorowane przez AWF. Spotkanie oczywiście z Władziem, kto ma jakieś zaległości w papierach, należy je niezwłocznie dostarczyć.

Do zobaczenia w Gdańsku

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Listopada 2008, 12:25:43 »
Uwaga :
W poniedziałek dowiemy się kiedy będzie ostatni zjazd w Gdańsku. Z różnych względów terminowych i ograniczeń czasowych zaproponowano, aby zjazd odbył się w tygodniu między 8 a 12 grudnia.
Do odebrania na miejscu legitymacje instruktorów, musimy też postawić jadło dla egzaminatora. Proszę o rezerwowanie sobie terminu na wyjazd.

pozdrowienia

Rob de Guardio

• http://www.aac.infowm.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Grudnia 2008, 09:52:18 »
Oby tylko nie 10 grudnia...Reszta terminĂłw pasuje.
 Jeśli o mnie chodzi to najlepiej byłoby 9-go .

Pozdrawiam.
Na samotność skazują czowieka nie wrogowie...lecz przyjaciele.

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Grudnia 2008, 15:06:34 »
się zobaczy, czekam na informacje z Gdańska. Oczywiście dam znać wcześniej co i jak.

pozdrowienia

Dodano po 17 godzinach 5 minutach:

Właśnie otrzymałem potwierdzenie terminu egzaminu i odbioru legitymacji.

spotkanie odbędzie się 12-go grudnia w piątek o godzinie 15.00 w budynku AWF.
Uprasza się o 100% frekwencję, egzamin nie będzie dla nikogo przekładany.

Proszę o przekazanie tej informacji Panu Zawadzkiemu, zgubiłem gdzieś do niego telefon.

pozdrowienia

Prezes

« Odpowiedź #11 dnia: 04 Grudnia 2008, 19:07:42 »
KZ juĹź wie.

pimos

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Grudnia 2008, 08:59:12 »
UWAGA
Uległa zmianie godzina egzaminu ustnego na Instruktora Sportów Strzeleckich w gdańskiej AWF. Aby utrzymać dzień ( piątek 12-go grudnia ) i respektować zaplanowane obowiązki w sobotę, egzamin z racji spotkania (jakiejś) komisji opóźniono na godzinę 17.00.
Oznacza to, że pobyt w Gdańsku się wydłuży, wskazane wzięcie większej ilości kanapek i napojów chłodzących. Proszę o przekazanie tej informacji wszystkim zainteresowanym.
pzdr

Prezes

« Odpowiedź #13 dnia: 15 Września 2009, 19:02:18 »
Podobno w paĹşdzierniku 2009r. rusza nowy kurs instruktorĂłw strzelectwa sportowego w Gdańsku. Jutro być moĹźe będzie więcej informacji na ten temat.  :?

Janus

« Odpowiedź #14 dnia: 16 Września 2009, 22:35:35 »
Kurs rozpocznie się na początku października 2009r. Organizatorem jest AWF w Gdańsku.
Dokładny termin rozpoczęcia zostanie podany niebawem. Zakończenie planowane jest na grudzień 2009 ewentualnie luty 2010.
Wszelkie pytania i zgłoszenia należy kierować do pana Władka Łuka tel. 605837076 (proponuje powołać się na Tomka z Olsztyna)
Władek obiecał, że cena kursu jest ostateczna i nie ulegnie zmianie. Obiecał również, że w cenie uwzględniono zajęcia praktyczne na strzelnicy.

opłaty:
Cena kursu (część ogólna + część specjalistyczna + zajęcia na strzelnicy) 2000zł
Komplet materiałów szkoleniowych 250zł
Świadectwo o odbyciu kursu pomocy przedmedycznej 100zł (dokument będzie wystawiony przez LOK)
Zaświadczenie wystawione przez lekarza sportowego 50zł

Temat, który wypłyną przy okazji.
W dniach 10-11 października w Gdańsku odbędzie się kurs sędziowski (trójeczka)
Osoby spełniające warunki określone w regulaminie kolegium sędziĂłw pzss mogą podnieść klasy do II i I  http://www.pzss.org.pl/KS/rkspzss.htm
Organizatorem jest LOK tel: 508024009 Paweł Łuczak
Cena 300zł

Niestety nie ma możliwości uzyskania uprawnień RO :evil:

Organizatorzy obu kursów chcieli by sprawy związane z rekrutacją załatwić do 25 września więc wszyscy zainteresowani proszeni są o pilny kontakt z Włodkiem lub Pawłem.

No to tyle na dziś.
Napisze gdy dowiem się czegoś więcej.
 :)