Autor Wątek: Czy nasza GARDA upada??????????  (Przeczytany 3400 razy)

Forevergun

Czy nasza GARDA upada??????????
« dnia: 11 Lutego 2023, 23:09:48 »
Chciałbym poruszyć dość niepokojącą kwestię dotyczącą klubu.
Właśnie dzisiaj otrzymałem informację, że KS GARDA zalega około 2 tygodni z płatnością za catering zakupiony na zawody!!!!!!!!!!!!!!.
Powodem może być tylko brak środków finansowych na koncie. W końcu nowy lepszy zarząd nie popełniałby starych błędów. Tym bardziej, że nieterminowe regulowanie należności było jednym z głównych zarzutów wobec starego zarządu.
WIĘC... WNIOSEK JAK W TYTULE.

Darek65

• Administrator
Odp: Czy nasza GARDA upada??????????
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lutego 2023, 14:50:13 »

Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Piotr - Skarbnik

• Dozbrojeni
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lutego 2023, 19:12:34 »
Cześć Marku  :)

czuje się z racji obecnie pełnionej funkcji "wyciągnięty do tablicy". Nie wiem skąd masz takie informacje, ale mam prośbę napisz proszę jaka firma zgłosiła się do Ciebie (zadzwonię jutro i to wyjaśnię), z kiedy jest rzekoma faktura oraz za jakie zawody był to catering, ponieważ według mojej wiedzy na dzień dzisiejszy:

1. Nie zalegamy z żadną płatnością, wszystkie realizowane są na bieżąco, sprawdziłem to jeszcze dzisiaj w systemie wymiany faktur z   
    biurem rachunkowym i jakbym nie szukał nie znalazłem niczego co byłoby po terminie, sprawdziłem wszystkie firmy jakie kojarzę, czyli
    Centrum Dobrego Smaku, Gusto i Catering Słomkowski jedyna faktura po terminie jaką się zajmowałem ostatnio to niezapłacona
    faktura za monitoring magazynu broni i amunicji (Spółdzielnia Wulkan), niezapłacona faktura była z 31.08.2022 (opłaciłem duplikat
    wystawiony dnia 2.02.2023-skan poniżej).

2. Finanse Klubu mają się bardzo dobrze, każdego Członka KS Garda, który czuje się zaniepokojony, bądź chciałby zapoznać się z
    naszą obecną sytuacją finansową zapraszam do kontaktu telefonicznego T: 500-160-341, mailowego: pp@ksgarda.com, bądź   
    osobiście, na co dzień pracuję w Ostródzie przy ulicy Spokojnej 5, jestem do Waszej dyspozycji w godzinach 8:00-17:00.

Życzę wszystkim udanego niedzielnego wieczoru :)   

Piotr Pocałujko

Forevergun

« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lutego 2023, 20:11:18 »
Panie Prezesie nie ta firma i nie ta faktura. Pinokia można sobie.... .
Faktura S7/6/01/2023 zaległość 2 tygodniowa 2400pln

Piotr - Skarbnik

• Dozbrojeni
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lutego 2023, 20:33:54 »
Dziękuję :) jakbyś jeszcze napisał jaka firma to jutro zadzwonię, sprawdzę to i wyjaśnię. Nie mam takiej FV ani w systemie biura rachunkowego, ani w wersji papierowej :)

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lutego 2023, 20:42:59 »
Sądząc po numerze faktury to musi być faktura ze stycznia.
W styczniu były zawody:
Styczeń 2023
21.01.2023 - Kaczory - 4 Pory Roku - ZIMA, zawody 3GUN, GARDA (W-MZSS)
22.01.2023 - Kaczory - 179. zawody Klubu Strzeleckiego GARDA (W-MZSS)
i wklejona wyżej faktura dotyczy tych zawodów innych nie było, i żaden inny katering nie był zamawiany.
W systemie tez takiej faktury nie ma więc ... ?
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2023, 20:49:38 wysłana przez Darek65 »
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Piotr - Skarbnik

• Dozbrojeni
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lutego 2023, 20:55:46 »
Sprawdziłem sposób numeracji FV, ponieważ jest dość specyficzna i to jest Centrum Dobrego Smaku.

Faktycznie numer faktury wskazuje na styczeń 2023, poprzedni termin płatności wynosił 7 dni, jeżeli płatność jest 2 tygodnie po terminie to musiałyby być, któreś z zawodów powyżej. Jutro skontaktuje się z CDS i dam znać co ustaliłem :)

Dobrej nocy :)

Forevergun

« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lutego 2023, 21:05:46 »
Taką informację otrzymałem.

kogut

« Odpowiedź #8 dnia: 12 Lutego 2023, 21:43:52 »
Taką informację otrzymałem.
To pewnie jakiś fake, teraz to modne.
Nie lepiej sprawdzić taki "news" u źródła, potwierdzić i później zamieścić?
Tytuł typowy dla portali z najniżej półki :)
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2023, 21:46:57 wysłana przez kogut »

Łokieć.45

• Za dużo zjebów za mało naboi...
    • Strzelcy Północy
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Lutego 2023, 23:23:27 »
Chciałbym poruszyć dość niepokojącą kwestię dotyczącą klubu.
Właśnie dzisiaj otrzymałem informację, że KS GARDA zalega około 2 tygodni z płatnością za catering zakupiony na zawody!!!!!!!!!!!!!!.
Powodem może być tylko brak środków finansowych na koncie. W końcu nowy lepszy zarząd nie popełniałby starych błędów. Tym bardziej, że nieterminowe regulowanie należności było jednym z głównych zarzutów wobec starego zarządu.
WIĘC... WNIOSEK JAK W TYTULE.

Nie sraj żarem...
myślisz że w 2 msce raptem wpisowe i składki by były przejebane :D ?
Jak już chcesz kopać dołki pod kimś to rób to z sensem ...
Założyciel grupy : Strzelcy Północy

Forevergun

« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lutego 2023, 09:32:50 »
Sam nie sraj żarem.... Co ty możesz wiedzieć.

Forevergun

« Odpowiedź #11 dnia: 13 Lutego 2023, 09:33:58 »
To ta faktura.

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lutego 2023, 10:20:43 »
Nic tam nie zamawialiśmy.

Piotr - Skarbnik

• Dozbrojeni
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lutego 2023, 10:23:38 »
Dzień dobry Wszystkim :)

Sytuacja wyjaśniona, faktycznie została na nasz Klub wystawiona faktura, którą wysłał Marek, ale..... została ona na nas wystawiona omyłkowo i bezpodstawnie.
Rozmawiałem przed chwilą z Panią Wioletą z Centrum Dobrego Smaku i okazało się, że Pani użyła prostego algorytmu, "zamówienie na strzelnicę = KS Garda", a jak wiemy w okolicy Ostródy mamy kilka strzelnic, zamówienie nie było od nas, Pani przeprosiła za pomyłkę i już wyjaśnia sprawę z księgowością, poniżej mail z oficjalną odpowiedzią. Wysłałem do CDS zaktualizowaną listę osób upoważnionych do zamawiania cateringu w imieniu klubu oraz mój adres mailowy, aby zaktualizować go w ich systemie, tak aby wszystkie faktury były wysyłane do mnie mailowo. 

Udanego tygodnia dla Wszystkich :)

robak

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lutego 2023, 20:41:07 »
Sam nie sraj żarem....
Ojej, co za slownictwo.
Zajrzalem na strone powiatu i widze ze Marek jest  Radym Powiatu - VI Kadencji i jeszcze w komisji Spraw Spolecznych i Porzadku Publicznego
i takie wypowiedzi?
Na zebraniach radnych tez takiego slownictwa uzywasz?
Co tu sie wyrabia?
Widze ze tu coraz wiecej nienawisci i wrogosci jest zamiast fajnej sportowej atmosfery, chyba ze to jest wlasnie rywalizacja sportowa.
O porzadku publicznym nie wspomne :)