Autor Wątek: 1-2.10.2022 - Kurs Prowadzącego Strzelanie i Sędziego - Olsztyn  (Przeczytany 4673 razy)

redav

Odp: 1-2.10.2022 - Kurs Prowadzącego Strzelanie i Sędziego - Olsztyn
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Października 2022, 18:50:33 »
"radek z" ile lat należysz do Klubu?
Na ilu klubowych szkoleniach, kurasach i zawodach byles?
Kolego jakie to ma znaczenie? Może zaraz zapytasz ile liczę sobie wiosen i od kiedy noszę sznurowane buty?
Jestem członkiem klubu, płacę  składkę i uczestniczę w zawodach dlatego mam prawo pytać jeśli coś budzi moje wątpliwości. Jestem w klubie niedługo dlatego może łatwiej dostrzegać mi kwestie na które starzy członkowie machnęli już ręką. Wszyscy powinniśmy się udzielać i rozliczać członków zarządu z ich działań.
Przykład? Proszę:
Ostatnie zawody (sobota 08.10)pokazały że nie wszystko działa jak powinno i słyszałem wiele niezadowolonych głosów a na forum cisza. Może warto o tym pomówić bez wycieczek personalnych?

Pisanie - coś słyszałem, ale nie powiem co, coś nie działa jak powinno, ale nie powiem co - taka narracja sugeruje, że nie chcesz nic naprawić tylko rzucić w wentylator wiadomo co....
Byłem na zawodach, bardzo udane (no może nie sportowo, bo słabo mi poszło), ale organizacja OK. jak zawsze były tzw smaczki - tzn tory w których były ukryte cele i ten moment kiedy sędzia po strzelaniu uśmiecha się szerokim uśmiechem i już wiesz że coś przegapiłeś :-), jak mogę narzekać to na maszynkę do rzutków - normalnie złośliwie mi wyrzucała rzutki szybkie akurat jak bokiem do toru stałem....
a i na pochwałę zasługuje cathering - pieczone ziemniaczki były super:-)

radek z

« Odpowiedź #31 dnia: 10 Października 2022, 18:59:15 »
Nie chciałem zaśmiecać wątku bo uwagi do zawodów zasługują na oddzielny temat. Co się odwlecze to i tak wpadnie w wentylator. Póki co mamy poważniejszy temat na tapecie i czekam aż wypowie się cały zarząd.

Forevergun

« Odpowiedź #32 dnia: 10 Października 2022, 21:35:48 »
Po co do kursu sedziowskiego: strzelnica, bron i amunicja?
Byles kiedys na kursie sedziego?
Bedac na kursie podnoszacym klase sedziowska w Ostrodzie, poszlismy na obiad. Taki tlok się zrobil, jak wszyscy ruszyli do tej jadlodajni, ze musielismy czekac na zewnątrz, az sie miejsce zwolni.
Wrocilismy na dalsza czesc kursu, po obiedzie, mocno spoznieni, bo musielismy swoje odczekac, az sie miejsce zwolni.
Instruktorzy i sedziowie z Ostrody....??  Z tego co wiem,  organizowala to jedna osoba. Innych nie znam, ale chyba zadnych wiecej instruktorow i sedziow z Ostrody nie bylo.
Na zawodach jak jestem, to tez widze jak wciąż tylko jedna osoba zap....

Kolego!!!! czytaj ze zrozumieniem , napisałem że nasz KS Garda jest samowystarczalny i nie potrzebna jest nam firma zewnętrzna do przeprowadzania wszelkiego rodzaju szkoleń.
Odnośnie Twojej informacji o zap... przez jedną osobę. Chodzi pewnie o Darka Smosarskiego, który ma taki właśnie zakres obowiązków na który się zgodził jak inni członkowie Zarządu zgodzili się na swoje zakresy obowiązków za które otrzymują wynagrodzenie. Zawsze możemy wrócić do zmiany zakresu obowiązków.
Jeśli chodzi o "tłoki na obiedzie " to dla mnie świadczy to o złej organizacji.....

Forevergun

« Odpowiedź #33 dnia: 10 Października 2022, 21:45:26 »
Dziekuje za kurs i miłe towarzystwo
nie wspomne o obiadku :)
szkoda ze na zawodach takiego wyboru nie ma :)
cos slyszalem o organizacji kolejnych kursow
czy wiadome sa daty i jakie kursy maja byc jeszcze?

O szkoleniach jakie będą się odbywały będzie decydował Zarząd KS Garda. Zobaczymy co zostanie ustalone.

Forevergun

« Odpowiedź #34 dnia: 10 Października 2022, 22:31:53 »
Witam.

Kurs był organizowany przez Klub Strzelecki Garda  Ostróda  wspólnie z Warm-Mazurskim Związkiem Strzelectwa Sportowego
informacja  o kursie została zamieszczona na stronie internetowej  Klubu Garda , informację zamieścił  wiceprezes do spraw organizacyjnych  Dariusz Smosarski.W związku z powyższym dlaczego uczestnicy kursu  nie wnosili opłat na konto  klubu ,
lecz  rejestrowani byli i wydawane im były paragony prywatnej firmy .W  związku z powyższym  wnoszę zapytanie do wiceprezesa  skarbnika klubu  , czy i jakie pieniądze za szkolenie wpłynęły  na konto klubu.
Krzysztof  Żłobecki

Witam. Powiem jak to było a wniosek wysnuje się zapewne sam.
Przedłużałem na tymże szkoleniu Licencję sędziego wraz z innymi członkami klubu. Oczywiście na stronie klubu pojawił się wpis z zaproszeniem przez W-M ZSS i KS GARDA z przekierowaniem na link do rejestracji ale bez możliwości opłaty. Opłatę wnieśliśmy na szkoleniu i paragon za udział w szkoleniu otrzymaliśmy od firmy Vademecum Anna Benedyktowicz. Bardzo zaskoczyło mnie to jak i wielu członków KS Garda, że w niedzielę po szkoleniu wpis ze strony KS Garda zniknął. Do dnia dzisiejszego nie wiem co wchodziło w skład kwoty, którą zapłaciłem za przedłużenie Licencji jak również do dnia dzisiejszego nie wpłynęły żadne pieniądze za to szkolenie na konto KS Garda.
Muszę również stwierdzić, że Zarząd KS Garda nie został poinformowany o tym szkoleniu, również o użyciu strony naszego klubu do przeprowadzenia tego szkolenia oraz w jaki sposób odbędzie się to szkolenie.
Na najbliższym zarządzie będę prosił o wyjaśnienie jaka konkretnie kwota zasili konto klubu Garda.

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Grudnia 2022, 19:00:12 »
Doczekaliśmy się przesyłki z legitymacjami "Prowadzący Strzelanie"
Wszyskie legitymacje są do odbioru na najblizszych zawodach oprócz osób z Ostródy, Ci odebrać je mogą osobiście od Prezesa.
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Vojtek

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Grudnia 2022, 11:55:03 »
Czy legitymacje będzie można też odebrać na walnym zgromadzeniu?

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #37 dnia: 07 Grudnia 2022, 15:37:46 »
tak
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.