Autor Wątek: 1-2.10.2022 - Kurs Prowadzącego Strzelanie i Sędziego - Olsztyn  (Przeczytany 4674 razy)

radek z

Odp: 1-2.10.2022 - Kurs Prowadzącego Strzelanie i Sędziego - Olsztyn
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Października 2022, 13:57:24 »
Czy już wiadomo gdzie będą odbywać się kolejne szkolenia?
Podobnie jak przedmówcy uważam, że wszystkie szkolenia powinny odbywać się w Ostródzie. W końcu klub jest ostródzki i gdybym chciał jeździć do Olsztyna to tam bym znalazł sobie klub. Członkowie mieszkający w Olsztynie zapisując się do Gardy na pewno zdawali sobie sprawę gdzie klub ma siedzibę.
Do tego darmowa sala w CUPie to argument trudny do zbicia.

exc450

« Odpowiedź #16 dnia: 07 Października 2022, 18:14:06 »
Popieram kolegę , wszelkie kursy powinny być organizowane w CUP-ie, w siedzibie naszego klubu. Z pewnością obniżyłoby to koszty

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Października 2022, 19:19:12 »
Popieram kolegę , wszelkie kursy powinny być organizowane w CUP-ie, w siedzibie naszego klubu. Z pewnością obniżyłoby to koszty
Nie obniżyłyby
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2022, 22:00:54 wysłana przez Darek65 »
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

radek z

« Odpowiedź #18 dnia: 08 Października 2022, 12:25:08 »
Panie Darku może coś więcej w tym temacie? Warto by było wytłumaczyć dlaczego organizowanie szkoleń w Olsztynie jest bardziej opłacalne? Wynajęcie sali w hotelu manor + obiad to raczej nie 5zł. Mniejszy koszt organizacji mógłby się przełożyć na niższa opłatę dla członków lub nadwyżkę zostająca w budżecie klubu.

Darek65

• Administrator
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Października 2022, 20:35:29 »
Wynajęcie sali w Manorze było w cenie obiadu. W Ostródzie nie ma możliwości, żeby wszyscy jednocześnie udali się na obiad.
Większość uczestników była z Olsztyna i okolic przez co mieli bliżej niż do Ostródy.

Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

kogut

« Odpowiedź #20 dnia: 09 Października 2022, 20:00:07 »
A mi tam bez roznicy czy to Olsztyn czy Ostroda, moze byc nawet Elblag, wazne ze szkolenie bylo super, czekam z niecierpliwoscia na kolejny bez wzgledu w jakiej miescowosci.
Oby wiecej takich szkolen.

Forevergun

« Odpowiedź #21 dnia: 09 Października 2022, 20:57:41 »
Witam klubowiczów
Klub jest z Ostródy i popieram Radka Z, nie będę tego powtarzał po raz kolejny, że w Ostródzie mamy wszystko.
1. darmowa sala wykładowa CUP w Ostródzie
2. strzelnicę
3. własną broń i amunicję
4. bar z kateringiem za rogiem
5. Instruktorzy i sędziowie różnych klas są również z Ostródy.

jurek

« Odpowiedź #22 dnia: 09 Października 2022, 21:30:03 »
Po co do kursu sedziowskiego: strzelnica, bron i amunicja?
Byles kiedys na kursie sedziego?
Bedac na kursie podnoszacym klase sedziowska w Ostrodzie, poszlismy na obiad. Taki tlok się zrobil, jak wszyscy ruszyli do tej jadlodajni, ze musielismy czekac na zewnątrz, az sie miejsce zwolni.
Wrocilismy na dalsza czesc kursu, po obiedzie, mocno spoznieni, bo musielismy swoje odczekac, az sie miejsce zwolni.
Instruktorzy i sedziowie z Ostrody....??  Z tego co wiem,  organizowala to jedna osoba. Innych nie znam, ale chyba zadnych wiecej instruktorow i sedziow z Ostrody nie bylo.
Na zawodach jak jestem, to tez widze jak wciąż tylko jedna osoba zap....

kogut

« Odpowiedź #23 dnia: 09 Października 2022, 22:49:35 »
Czy już wiadomo gdzie będą odbywać się kolejne szkolenia?
Podobnie jak przedmówcy uważam, że wszystkie szkolenia powinny odbywać się w Ostródzie. W końcu klub jest ostródzki i gdybym chciał jeździć do Olsztyna to tam bym znalazł sobie klub. Członkowie mieszkający w Olsztynie zapisując się do Gardy na pewno zdawali sobie sprawę gdzie klub ma siedzibę.
Do tego darmowa sala w CUPie to argument trudny do zbicia.

STATUT
Klubu Strzeleckiego GARDA
w Ostródzie
Uchwalony na zebraniu założycielskim w dniu 28 maja 2006r. oraz zmieniony Uchwałami Walnego
Zgromadzenia Członków Klubu Strzeleckiego GARDA w Ostródzie ; nr-1/24.09.2006 z dnia 24.09.2006r. ,
nr-1/17.04.2011 z dnia 17.04.2011r. oraz nr-1 o Zmianach w Statucie z dnia 25 sierpnia 2017r.
...
§2
Terenem działania KS GARDA jest obszar Rzeczpospolitej Polskiej, a siedzibą miasto Ostróda.

jurek

« Odpowiedź #24 dnia: 09 Października 2022, 23:01:46 »
"radek z" ile lat należysz do Klubu?
Na ilu klubowych szkoleniach, kurasach i zawodach byles?

radek z

« Odpowiedź #25 dnia: 10 Października 2022, 08:18:35 »
Kolego jakie to ma znaczenie? Może zaraz zapytasz ile liczę sobie wiosen i od kiedy noszę sznurowane buty?
Jestem członkiem klubu, płacę  składkę i uczestniczę w zawodach dlatego mam prawo pytać jeśli coś budzi moje wątpliwości. Jestem w klubie niedługo dlatego może łatwiej dostrzegać mi kwestie na które starzy członkowie machnęli już ręką. Wszyscy powinniśmy się udzielać i rozliczać członków zarządu z ich działań.
Przykład? Proszę:
Ostatnie zawody (sobota 08.10)pokazały że nie wszystko działa jak powinno i słyszałem wiele niezadowolonych głosów a na forum cisza. Może warto o tym pomówić bez wycieczek personalnych?

krzysztof50

• _
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Października 2022, 09:45:01 »
Witam.

Kurs był organizowany przez Klub Strzelecki Garda  Ostróda  wspólnie z Warm-Mazurskim Związkiem Strzelectwa Sportowego
informacja  o kursie została zamieszczona na stronie internetowej  Klubu Garda , informację zamieścił  wiceprezes do spraw organizacyjnych  Dariusz Smosarski.W związku z powyższym dlaczego uczestnicy kursu  nie wnosili opłat na konto  klubu ,
lecz  rejestrowani byli i wydawane im były paragony prywatnej firmy .W  związku z powyższym  wnoszę zapytanie do wiceprezesa  skarbnika klubu  , czy i jakie pieniądze za szkolenie wpłynęły  na konto klubu.
Krzysztof  Żłobecki

Waldek78

« Odpowiedź #27 dnia: 10 Października 2022, 10:00:21 »
Przyznam szczerze ze nie uczestniczyłem w tym kursie ale jeżeli jest tak jak pisze kolega Krzysztof to przestaje mnie dziwić dlaczego kurs jednak był zorganizowany w Olsztynie a nie Ostródzie... a wykorzystanie strony klubu do rejestracji kursantów których później szkoli ktoś inny... brak słów...

Andrzej81

« Odpowiedź #28 dnia: 10 Października 2022, 10:32:09 »
Kolego jakie to ma znaczenie? Może zaraz zapytasz ile liczę sobie wiosen i od kiedy noszę sznurowane buty?
Jestem członkiem klubu, płacę  składkę i uczestniczę w zawodach dlatego mam prawo pytać jeśli coś budzi moje wątpliwości. Jestem w klubie niedługo dlatego może łatwiej dostrzegać mi kwestie na które starzy członkowie machnęli już ręką. Wszyscy powinniśmy się udzielać i rozliczać członków zarządu z ich działań.
Przykład? Proszę:
Ostatnie zawody (sobota 08.10)pokazały że nie wszystko działa jak powinno i słyszałem wiele niezadowolonych głosów a na forum cisza. Może warto o tym pomówić bez wycieczek personalnych?

Witam
Zgadzam się z Radkiem Z, rzeczywiście nie wszystko poszło jak trzeba na konkrecji metalowa ściana. Zaczęło się od jakiejś zadymy przy której mnie nie było więc nie będę o tym pisał. Ja przyszedłem po fakcie i już panowała nerwowa atmosfera. Zrobiło się prawie godzinne opóźnienie więc z kolegą poszliśmy na inną konkurencję na której nie było kolejki, żeby już tu nie dokładać. Jak wróciliśmy po prostu zapytaliśmy kto jest następny i w jakiej kolejności wchodzimy, no i się zaczęło. Najpierw zostało nam wykrzyczane że się wpychamy i robimy aferę z niczego. Potem że nie słuchamy co mówi sędzia itd. Do tego zostało mi wypomniane że kręcę dym o szkolenia, gdzie tylko zapytałem na forum dla czego robione jest w Olsztynie a nie w Ostródzie. Jakieś dziwne teksty o podp??iu były wykrzyczane. Niewiedziałem że zapytanie o szkolenie jest tak widziane w naszym klubie. Była to dla mnie bardzo niekomfortowa sytuacja ponieważ ludzie słuchający wszystkiego z boku na pewno już sobie o mnie i koledze wyrobili opinię że trzeba na typów uważać. Sędzia zachował się bardzo nieprofesjonalnie i powinien łagodzić wszystkie nieporozumienia a nie je eskalować, jest to jednak zabawa z bronią. Może to jednak nie jest funkcja dla niego. Gdyby mnie tak poniosło to na pewno bym oficjalnie na forum wszystkich przeprosił. 

Grand

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Października 2022, 13:21:45 »
Witam kolegów.
Czego nie rozumiecie , zewnętrzna firma z pośrednictwem naszego portalu Gardy ogłasza szkolenie bez uzgodnień z zarządem klubu i w miejscu nie uzgodnionym przez nikogo. Pobiera opłaty dla siebie , nie informyjąc co za co i ile kosztuje ? Idąc na szkolenie byłem przekonany że to Garda jest organizatorem, logowłem się za pośrednictwem formularza Gardy. Po otrzymaniu paragonu okazało się że tak nie jest. Panie prezesie jest Pan tam szefem ???? czy nie można prowadzić tego klubu w miłej i kolerzeńskiej atmoswerze. Bez zastanawiania się czy kolejna impreza , lub szkolenie nie jest kolejnym WAŁKIEM ? Byłem przekonany że wreszcie mamy fajnych ludzi w zarządzie i wszyscy tworzymy fajną koleżeńską  atmosfefę. Brak słów. Jak te zajście można nazwać ?
Pozdrawiam