Autor Wątek: 5-6.05.2021 - sprzątanie strzelnicy  (Przeczytany 2804 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darek65

• Administrator
5-6.05.2021 - sprzątanie strzelnicy
« dnia: 04 Maja 2021, 20:51:31 »
W dniach 5-6.05.2021 będzie sprzątana strzelnica i naprawiane wszystkie tarczownice.
Będzie przesiewany piach na kulochwytach, grabione liście, sprzątanie pozostałości po nas w postaci starych tarcz, zbutwiałych tarczownic i innych porzuconych śmieci.
Proszę o nieprzeszkadzanie i nie przeprowadzanie treningów ani innych strzelań w tym terminie.

« Ostatnia zmiana: 05 Maja 2021, 10:34:15 wysłana przez Darek65 »
Ktoś kto robi więcej od Ciebie nie będzie Cię krytykował, najwięcej krytykuje ten który nie robi nic.

Eljas

Odp: 5-6.05.2021 - sprzątanie strzelnicy
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maja 2021, 13:54:59 »
Proponuję umieszczać takie informacje również na stronie głównej klubu.

Michał

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maja 2021, 08:38:01 »
Mam wielką prośbę, by tego typu informacje podawać z większym wyprzedzeniem.
Jeżeli nie jest znany konkretny dzień, bo termin jest zależny od pogody lub innych czynników - to można napisać: "W tygodniu pomiędzy .... a ..... będą prowadzone prace na strzelnicy. Zarząd klubu prosi by w tym terminie nie planować treningów. Dokładną datę podamy jak ją poznamy".
Dla wielu członków klubu przeprowadzenie treningu wiąże się z koniecznością wzięcia urlopu w pracy i przejechania wielu kilometrów.
Taki oto wniosek racjonalizatorski przedstawiam pod rozwagę.

Michał P.

• _
  • *
  • Elbląg
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Maja 2021, 11:33:06 »

Nie żebym się czepiał, ale nie można było tych tarczownic w równych odległościach od siebie powiesić?
"Wiem coś o wszystkim, ale nie wiem, o czym chcę wiedzieć wszystko"

fuzja

• Sędziowie
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maja 2021, 22:13:50 »
Nie żebym się czepiała, ale znów "najaktywniejsi" zgłaszają najwięcej uwag.
Dziękuję wszystkim, którzy odświeżyli nam strzelnicę na wiosnę :)

Michał

« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maja 2021, 14:19:15 »
Nie żebym się czepiała, ale znów "najaktywniejsi" zgłaszają najwięcej uwag.
Dziękuję wszystkim, którzy odświeżyli nam strzelnicę na wiosnę :)
Się, za przeproszeniem, nie zesraj. Co masz na myśli pisząc "najaktywniejsi"? Znasz mnie?

Nikt nie neguje potrzeby sprzątania strzelnicy po syfiarzach, którym ciężko zebrać po sobie śmieci i zanieść do kontenera, ale myślę, że gdybyś wzięła urlop, przejechala trochę kilometrów, a na miejscu zobaczyła, że urlop i paliwo poszło się pierdolić, to też, byś miała uwagi.

Wydaje mi się, że w wyważony sposób zasygnalizowałem, konieczność wcześniejszego informowania członków o braku możliwości korzystania, że strzelnicy.
Ale oczywiście, możemy się bawić jak w "Misiu": " To nie prawda, że na zgrupowaniu dach przeciekał, a poza tym prawie wcale nie padało..." - nie mówić o jakichkolwiek problemach i tylko się do siebie uśmiechać.

grzegorz_em

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Maja 2021, 00:05:54 »
Michale, sugeruję powściągnięcie języka. Też cię nie znam, ale wypowiedzią na poziomie rynsztoka, sam budujesz swój obraz, nie mówiąc o naruszeniu regulaminu forum, do przestrzegania którego się zobowiązałeś.
Bogiem a prawdą, byłeś tego dnia na strzelnicy żeby przeprowadzić trening? Pomogłeś w porządkach jak prawdziwy klubowicz? Może zatem zawnioskuj o zwrot straconych na paliwo pieniędzy - poprę Twój wniosek.

Michał

« Odpowiedź #7 dnia: 09 Maja 2021, 15:13:56 »
Michale, sugeruję powściągnięcie języka. Też cię nie znam, ale wypowiedzią na poziomie rynsztoka, sam budujesz swój obraz, nie mówiąc o naruszeniu regulaminu forum, do przestrzegania którego się zobowiązałeś.
Bogiem a prawdą, byłeś tego dnia na strzelnicy żeby przeprowadzić trening? Pomogłeś w porządkach jak prawdziwy klubowicz? Może zatem zawnioskuj o zwrot straconych na paliwo pieniędzy - poprę Twój wniosek.

Pierwsza sprawa - Przeczytaj wątek i to co napisałem na początku. Wydaje mi się, że zrobiłem to w sposób kulturalny. Niestety - potem Pani popełniła wpis, w którym zasugerowała, że to jacyś malkontenci i nieroby się czepiają i tak w ogóle to w czym problem i dziękujemy, że wynajęci ludzie zrobili to za co im zapłacono.

Po drugie - tak tego dnia wziąłem urlop i przyjechałem na strzelnicę. Miałem w planach porządny trening przed zawodami w sobotę w Gdańsku. Chwilę postrzelałem i musiałem spadać. Zmarnowałem dzień urlopu. Zmarnowałem swój czas, a co najważniejsze - nie przygotowałem się do zawodów.

Paliwo jest zasadniczo w tym nieistotne.

Po trzecie - czy uważasz, że tam sprzątali jacyś ochotnicy? Naprawdę tak myślisz? Wynajęta firma sprzątała. Czemu miałbym pomagać - skoro zostali do tego wynajęci ludzie biorący za to kasę. Czy Ty pomagasz gdy na Twoim osiedlu jest koszona trawa, czy wyciągasz swoją kosiarkę i kosisz raz z kosiarzami będącymi w pracy?
Ja sprzątam za każdym razem przed opuszczeniem strzelnicy. Po sobie i nie tylko.
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2021, 15:16:14 wysłana przez Michał »

Lipowski28

• Zarząd
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Maja 2021, 22:09:00 »
Witam , Michał po przyjeździe na strzelnice  miałeś do dyspozycji oś 100 metrową na kilka godzin . Mimo to do ludzi pracujących na strzelnicy zachowałeś się tak jak na forum . Jak CI tak wszystko nie pasuje w naszym KS.GARDA  to zawsze możesz zrezygnować i zmienić klub . Pozdrawiam; Robert Lipowski.
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2021, 22:28:41 wysłana przez Lipowski28 »

Michał

« Odpowiedź #9 dnia: 10 Maja 2021, 06:53:37 »
No, Robercie, przecież widzieliśmy się wtedy i dobrze wiesz, że byłem bardzo grzeczny w stosunku do osób wykonujących prace porządkowe na strzelnicy.
Do Twojej żony powiedziałem następujące słowa.: "Dzień dobry", potem odpowiedziałem jej "Tak", a następnie "OK". Łącznie 4 słowa.  Nie wiem czemu kłamiesz.
Rozmawialem z Tobą wtedy dość długo i wydawało się, że ustalislmy w czym tkwi problem całej sytuacji. Więc nie wiem skąd teraz Twoja wypowiedź.
Byłeś, więc wiesz, że usłyszeliśmy, że można strzelać pół godziny. Ostatecznie strzelaliśmy od 9 do 10:15. Biorąc pod uwagę potrzebę rozstawienia celi, potem ich zebrania - to raczej nie jest długo, a na pewno nie jest to wiele godzin.
Prosiłbym, byś nie mijał się aż tak z faktami.

Michał Kowalkowski
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2021, 06:55:34 wysłana przez Michał »

olekba

• Sędziowie
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Maja 2021, 10:40:20 »
Pozwolę sobie lekko się wtrącić, tak w kwestii formalnej:

@Michał:

1. myślę, że odebrałeś jako atak personalny wypowiedź nie skierowaną do Ciebie. Prześledź sobie wątek:

@Michał P.: "Nie żebym się czepiał, ale nie można było tych tarczownic w równych odległościach od siebie powiesić?"
@fuzja: "Nie żebym się czepiała, ale znów "najaktywniejsi" zgłaszają najwięcej uwag."

2. " nie zesraj" i "paliwo poszło się pierdolić": nie żebym był jakiś specjalnie wrażliwy, ale używanie tego typu słownictwa na forum jest niezgodne z obowiązującymi tu zasadami - bez względu na kontekst.

Co do uwagi o wcześniejszym zgłaszaniu - ja też zaliczyłem wpadki z jazdą z Gdańska i z powrotem swego czasu, i to kilkukrotnie. Dlatego przed samym spakowaniem "zabawek" z doświadczenia jeszcze raz sprawdzam forum na nowe wątki/rezerwacje. No i nawyk się parę razy opłacił - dałem zarobić parę złotych ludzikom z Lublewa (wejściówka tańsza niż paliwo w tą i z powrotem).

Ale wierz mi, ludzie którzy zasuwają dla klubu charytatywnie, praktycznie na drugi etat, mimo zaangażowania i szczerych chęci nie zawsze są w stanie wszystko ogarnąć z wyprzedzeniem i czasami uda im się wrzucić info po 12h pracy w firmie i paru godzinach zasuwania dla klubu dopiero tuż przed północą... ja się raczej zastanawiam jak im ułatwić życie w sposób praktyczny i coś tam w tym kierunku robię.
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2021, 10:51:32 wysłana przez olekba »

Forevergun

« Odpowiedź #11 dnia: 14 Maja 2021, 07:17:55 »
Witam
Słuchajcie może następnym razem ugryź się w język i bez wulgaryzmów. A co do Roberta to popieram go w kwestii JAK SIĘ KOMUŚ NIE PODOBAJĄ WARUNKI W NASZYM KLUBIE TO.....SZCZĘŚLIWEJ DROGI JUŻ CZAS............... .Nikt nie będzie wymuszał na nas jakiś wątków sytuacyjnych.
Pozdrawiam Marek Husar