Autor Wątek: Rewolwer - marzenie  (Przeczytany 4256 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andrzejw1963

Rewolwer - marzenie
« dnia: 03 Grudnia 2011, 19:27:18 »
Oczywiście na wstępie przepraszam wszystkich, Ĺźe tak późno informuję  zainteresowanych o swoim pobycie u koleĹźanek i kolegĂłw w zaprzyjaĹşnionym Bydgoskim Towarzystwie Strzeleckim KALIBER, ale kompletnie wyleciało mi to z głowy. Tym radośniej przedstawiam wszystkim „CUŚ” z czym dane było mi obcować podczas prowadzenia rozmĂłw z przyjaciółmi przy kawie.

Ten okaz „kieszonkowego” rewolweru został zakupiony i zarejestrowany, aby pokazać, Ĺźe jednak moĹźna w naszym kraju posiadać COŚ takiego.
Śpieszę wyjaśnić, Ĺźe bynajmniej nie został on zarejestrowany do tzw. obrony  osobistej, a takĹźe do celĂłw myśliwskich(był to marzec  2010).

Ze znanych mi osĂłb, to chyba tylko Pan Jerzy Dziewulski, nasz super medialny spec od zwalczania  wszelkiej maści terroryzmu i uznany w świecie autorytet w temacie strzelającej broni długiej i krĂłtkiej, mĂłgłby nosić to przy sobie.

Celowo przytoczyłem nazwisko naszego „antyterrorysty”, poniewaĹź do dzisiaj pamiętam chłopa pokaz w Telewizorni Publicznej z dobytym spod pachy jego Desert  Eagle-i słowami- Ĺźe to broń bardzo poręczna i nad wyraz składna.

Informuję także, że nie dane mi było wystrzelić z niego. Bynajmniej nie poszło także o kasę na zakup amunicji(13 zł za sztukę), co o trwałość konstrukcji przechwytywacza pocisków na strzelnicy. Strzelnica jest zakryta, z ograniczeniem używania takich wysokoenergetycznych naboi.
Broń zrobiona jest przepięknie. Dla wprawnych okiem internautów zapewne nie będzie stanowiło problemu odczytanie jej producenta.
Kończąc swój opis życzę wszystkim koleżankom i kolegom, aby TAKI właśnie prezent znaleźli ONI pod choinką świąteczną (z zapasem amunicji oczywiście)

Ze strzeleckim pozdrowieniem i Świątecznymi Ĺťyczeniami  dla wszystkich
 Andrzej z Elbląga

Prezes

Rewolwer - marzenie
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudnia 2011, 20:03:24 »
Kurcze, fajna zabaweczka.

andrzejw1963

Rewolwer - marzenie
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudnia 2011, 20:23:19 »
Przepraszam za brak informacji dotyczącej kalibru broni. Już śpieszę uzupełnić swój opis.
.500 S&W MAGNUM.

Prezes

Rewolwer - marzenie
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Grudnia 2011, 22:29:40 »
Jaka to marka i model?

andrzejw1963

Rewolwer - marzenie
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudnia 2011, 09:00:22 »
To S&W.Oczywiście poddany tuningowi w Performance Center(nazwę widać na lufie).Ale nie pamiętam już,na jakim to wyjściowym modelu tej firmy został przygotowany rewolwer w tak gigantycznym kalibrze.Może wśród internautów znajdzie się wielbiciel i znawca tej firmy,który przedstawi nam wszystkim tę nietuzinkową broń.Mi to wyglądało na szkielet Typ L z modelu 629. Oczywiście bęben nabojowy przystosowany do kalibru .500 S&W Magnum.