Autor Wątek: 5 lipca 2009 Kaczory  (Przeczytany 8028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prezes

5 lipca 2009 Kaczory
« dnia: 01 Lipca 2009, 15:59:32 »
5 lipca 2009r. (niedziela) o godz. 11,oo na strzelnicy w Kaczorach odbędą się XXXVI Zawody Klubu Strzeleckiego GARDA. Będą cztery tory w konwencji IDPA, w tym dwa również dla tych, co nie mają własnej broni i amunicji (strzelba, pistolet). Wyjdą z tego trzy konkurencje. Łącznie około 50 strzałów. Ponadto tradycyjny grill.

endemit

Re: 5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipca 2009, 19:29:23 »
Cytat: "Prezes"
...w konwencji IDPA, w tym dwa również dla tych, co nie mają własnej broni i amunicji (strzelba, pistolet)...

Jeśli IDPA, to nie strzelba... :wink:
Ale jadymy... :lol:

Prezes

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipca 2009, 20:04:10 »
Ale będzie użyta na torze do obrony miru domowego!!!! :P

MADMAX

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lipca 2009, 20:23:49 »
Stoi wyraźnie "w konwencji", a nie "według przepisów". Strzelba będzie ! I ma być czarna....

piasekvenator

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lipca 2009, 20:43:01 »
Cytat: "MADMAX"
Stoi wyraźnie "w konwencji", a nie "według przepisów". Strzelba będzie ! I ma być czarna....

eeeee jeśli mamy, jak napisał Prezes, bronić miru domowego, to niech będzie myśliwska strzelba z jakimś ładnym grawerunkiem   :twisted: a nie czarna  :P
Piasek
Jak zwykł mawiać dziadek Todd J.
"See U soon on the range"

MADMAX

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lipca 2009, 20:59:51 »
Do trzech razy sztuka, więc ponownie (po raz drugi) zaapeluję o zapoznanie się z przepisami, które są jasne, proste i nieskomplikowane:

http://www.pzss.org.pl/Uchwaly/Przepisy%20strzelania%20dyscypliny%20pistolet%20obronny%20i%20rewolwer%20obronny.pdf

Szanowni strzelcy znają już zasady wymiany magazynka, tym razem uprasza się o szczególnie staranne zapoznanie z kilkuzdaniowym akapitem traktującym o zasadach wykorzystania zasłon. Warto także przypomnieć sobie (kto zapominał) ideę taktycznego ostrzeliwania celów.

Dążymy do sytuacji, w której tzw. briefing staje się zbędny, bo każdy zawodnik wie co ma robić. Zachowuje się na torze zgodne z przepisami IDPA, czyli naturalnie. Mamy nadzieję, że strzelcy chcący testować na zawodach Gardy swoje umiejętności praktyczne też są tego zdania.

endemit

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lipca 2009, 21:10:12 »
Cytat: "Prezes"
Ale będzie użyta na torze do obrony miru domowego!!!! :P

Mir domowy na otwartej strzelnicy?  :wink: Dla bezdomnych? :wink:

Że strzelba to nic, konwencja, to konwencja... ale rozumiem, że Michał wykluczył mnie z zawodów na starcie, bo moja strzelba nie jest czarna... I nie mam zamiaru jej przemalowywać :evil:
Nie, to nie - strzelę sobie PK kolekcjonując procedury - jak mnie dopuścicie...

piasekvenator

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lipca 2009, 23:15:26 »
Szanowni strzelcy znają już zasady wymiany magazynka, tym razem uprasza się o szczególnie staranne zapoznanie z kilkuzdaniowym akapitem traktującym o zasadach wykorzystania zasłon. Warto także przypomnieć sobie (kto zapominał) ideę taktycznego ostrzeliwania celów.

Dążymy do sytuacji, w której tzw. briefing staje się zbędny, bo każdy zawodnik wie co ma robić. Zachowuje się na torze zgodne z przepisami IDPA, czyli naturalnie. Mamy nadzieję, że strzelcy chcący testować na zawodach Gardy swoje umiejętności praktyczne też są tego zdania.

znaczysię, że już nie będzie nawet briefing'u, a tym samym małosportowych komentarzy.. :D .. no no no to jeszcze jakaś dłuuuugaśna przesłona by się przydały żeby szanse wyrównać ;)
Piasek

endemit

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lipca 2009, 07:50:19 »
Taaa, a najlepiej ustawić tory, ktĂłrych albo nikt nie zobaczy, albo nie znajdzie - niech sobie radzi w sytuacjach nieprzewidywalnych  :wink:
IDPA, to ID(u)PA, nie ma zmiłuj :wink:
...
Ale jadymy...

MADMAX

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lipca 2009, 09:23:48 »
Będzie dobrze ! Pan się nie denerwuje.

Strzelba ma być czarna, bo wszyscy strzelamy z tej samej - klubowej. Żeś Pan swoją połatał (ozdobił łatami) to i łatwo było ją wykluczyć. Nic do niej nie mam, ale strzelamy z Gardańskiej. Nie ma przeszkód byś Pan strzelił ze swojej PK i dokonał stosownych obserwacji w aspekcie pomocnictwa łat w przebiegu.

Briefing będzie, tory będą widoczne (nawet przy dobrej pogodzie). Głowy do góry. Będzie dobrze !

endemit

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Lipca 2009, 15:32:05 »
Jak mam się nie denerwować, skoro się denerwuję!... Jak mam się nie denerwować?
Zapewnienia, że będzie dobrze mają podtekst polityczny i powinny być stanowczo wykluczone z dyskusji hobbystycznej!
Nie w łaty, a w ciapy moja strzelba jest, chociaĹź podłuĹźne, to wciąż ciapy to są, co Pan, jako miłośnik wszelakiego kamuflaĹźu powinieneś łatwo zauwaĹźyć. Warto mieć odrobinę dobrej woli -  to nie boli  :wink:
A czarna tnie się, jak git-człowiek na wieść, że piwa nie dowieźli - mam nadzieję, że będzie się cięła wszystkim jednakowo i że będzie to statystycznie mierzone na uczciwym poziomie!
Natomiast zakamuflowane (nomen omen :evil: ) podejrzenie, że chciałbym strzelać ze strzelby w ciapy, bo one zwiększają skuteczność, muszę zareagować jeszcze bardziej stanowczo!
Każdy ocenia innych według siebie i tylko w takim kontekście jestem (dość łatwo) w stanie przyjąć do wiadomości to oszczerstwo! Ale i tak, ja nie chcę być oceniany Pańską miarką, chociażby i dlatego, że jako taka (no, ta miarka...) na pewno nie została poddana odpowiedniej komparacji i jako taka do niczego się nadawać nie może!
Tym nie mniej uważając te niesłychane wprost zachowanie (Pańskie...) za wstęp do poważniejszej dyskusji w cztery (chyba w cztery, no nie?) oczy, przybędę w Kaczory we w Niedzielę i strzelę (jak mnie dopuścicie) nie tylko w konkursie, w takim razie ale i PK (we wojsku mi wyjaśnili co to PK jest, i jak się to stosuje...)...
Z wyrazami naleĹźnego szacunku  :twisted:

MADMAX

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Lipca 2009, 17:45:00 »
Wiesz Pan o co kaman. Ano o to, coby wszyscy z tego samego to samo. To dla ujednolicenia i poprawności oceny. Skoro jednak z czarnymi Panu nie po drodze, dobra. Wygrałeś Pan ! Myśl mam taką naprzeciw: Strzelamy wszyscy całe zawody z Szanownego strzelbuni malowanej w cipy (nie pokręciłem ? tak się nazywa ten kamuflaż ?). Waćpan na to strzelasz focha, czy udostępniasz sprzęt ? Ammo clubowe - bez obawiania się o finanse domowe....

piasekvenator

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Lipca 2009, 22:46:45 »
Cytat: "endemit"
Taaa, a najlepiej ustawić tory, ktĂłrych albo nikt nie zobaczy, albo nie znajdzie - niech sobie radzi w sytuacjach nieprzewidywalnych  :wink:
...
Ale jadymy...

no kto by pomyślał.. ;) .. na stronie IPSC OLSZTYN stoi, Ĺźe komuś się komp popsował i powodem to jest braku zdjęć w galerii, a tu mamy dowĂłd, Ĺźe działa i to całkiem sarkastycznie nawet   :lol:

Dodano po 2 minutach:

Wiesz Pan o co kaman. Ano o to, coby wszyscy z tego samego to samo. To dla ujednolicenia i poprawności oceny. Skoro jednak z czarnymi Panu nie po drodze, dobra. Wygrałeś Pan ! Myśl mam taką naprzeciw: Strzelamy wszyscy całe zawody z Szanownego strzelbuni malowanej w cipy (nie pokręciłem ? tak się nazywa ten kamuflaż ?). Waćpan na to strzelasz focha, czy udostępniasz sprzęt ? Ammo clubowe - bez obawiania się o finanse domowe....

a niech tam..nawiązując do kawału o papudze..łeb sobie ukręcę, a ten kamuflaĹź muszę zobaczyć  :lol:
Piasek

endemit

a tak inaczej...
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Lipca 2009, 23:21:51 »
No to już jest szczyt bezczelności! Po prywatę Pan sięgasz, i to gdzie? W demokracji!
Nie może tak być, aby uprawnienia CLK Pan sobie zawłaszczał, nawet próbując w jakiś żart? Czy się mylę? Obrócić...
Jak mawia Wasz Prezydent  (albo kto inny...) niesłychana oczywista oczywistość...
Jak Pan Ĺźeś te licencje i patenty pozdobywał, jak wzrok nie taki i ciapy od cipy nie odróşnia, bo jak miałem przyjemność (a co mi tam...  
 :wink: ) Pana poznać, toś Pan za młody aby jednego od drugiego nie odróşnić - ale moĹźe to fanaberia i facecje jakieś? MoĹźe?
Nie!
Stanowcze nie! Możemy się razem napić - a czemu by nie? - ale razem z mojej w ciapy nie! - moja i tyle...
Ciśnienie mi Pan podniosłeś - Panie Michał  :wink:

Dodano po 3 minutach:

Cytat: "piasekvenator"
Cytat: "endemit"
...
Ale jadymy...

no kto by pomyślał.. ;) .. na stronie IPSC OLSZTYN stoi, Ĺźe komuś się komp popsował i powodem to jest braku zdjęć w galerii, a tu mamy dowĂłd, Ĺźe działa i to całkiem sarkastycznie nawet   :lol:

Dodano po 2 minutach:

a niech tam..nawiązując do kawału o papudze..łeb sobie ukręcę, a ten kamuflaĹź muszę zobaczyć  :lol:

Piasek - mam w pracy drugi, ale w pracy nie lubię pracować a do domu, żeby się z Wami można było jakoś porozumieć, to sobie netbooka nabyłem drogą kupna - a on nie ma napędów oddyskowych..., to i ciężko się dane przenosi... bo tylko przez gwizdek - a ja leniwy jestem...
Ale pisać do Was, nie dość Ĺźe lubię, to jeszcze widzę sens  :lol:
A jaki, to powiem, jak się spotkamy - jak mnie dopuścicie...
 :wink:
PS.
A co Ty masz przeciwko papugom???

Dodano po 30 minutach:

MadMax & Piasek(cośtam) - chłopy, a czemu nie dajecie info na IPSC Forum?
Tam jest przecież miejsce na "zachęty" w innych niż IPSC strzelaniach dynamicznych - może by kto z Trójmiasta najechał, albo nawet i ze Stolicy?
Nikt (no prawie nikt) nie organizuje teraz zawodów IDPA. Warto dać znać - nie sądzicie?
Pozdrawiam.

MADMAX

5 lipca 2009 Kaczory
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Lipca 2009, 07:43:47 »
Może i racja z tym forum IPSC ? Następne zawody Gardy w konwencji IDPA będziemy już reklamować (nie mylić z reklamowaniem).