Witam szanownych kolegów i koleżanki,czy ktoś z was otrzymał wypłaty za sędziowanie za okres od marca do dnia dzisiejszego. Ja osobiście nie otrzymałem za cztery zawody. Biorąc pod uwagę teraźniejsze ceny paliw i koszty eksploatacji samochodów nie wypłacanie świadczeń za sędziowanie spowoduje to nie brania udziału w zawodach jako sędzia. Moim zdaniem doprowadzi to do braku obsady sędziów na zawodach ,a co za tym idzie do nie porządku i braku zapewnienia bezpieczeństwa podczas zawodów. Zdaje sobie sprawę, że nie jest to sposób zarabiania pieniędzy, że jest to funkcja społeczna ale wypłata jest zapewniona w statusie i jest to jakaś częściowa rekompensata za dojazd. Żeby w miarę komfortowo i bezpiecznie przeprowadzić zawody na jednej osi powinno być minimum trzech sędziów. Można ograniczyć liczbę zawodów w roku ale to pewnie spowoduje mniejsze wpływy dla klub, a klub straci swój prestiż i znaczenie. Proszę o odpowiedzi czy ktoś otrzymał czy tylko ja nie otrzymałem. Może to zwykłe przeoczenie?